Jakab: Szabadságharc helyett stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk

Jakab: Szabadságharc helyett stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk

Szakemberek szerint nyár végére akár 1000 forint is lehet egy kiló kenyér. A kormány pedig csak ül, és stratégiai nyugalommal nem tesz semmit

– fogalmazott Jakab Péter pénteki Facebook-bejegyzésében. A Jobbik elnöke felhívta a figyelmet, hogy az írek, a lengyelek, a britek az alapvető élelmiszereknél már bevezették a nulla százalékos áfát, hogy védjék a családokat. 

Az ellenzéki pártvezető szerint a magyar kormány eközben a kenyérre 18, a lisztre 27 százalék adót pakol rá, miközben Brüsszelre mutogat, hogy nem engedi az áfa elengedését. A jobbikos politikus helyzetértékelése szerint

"most nincs szabadságharc. Stratégiai csend van, amikor áfamentes alapvető élelmiszereket követelünk, hogy megfékezzük a drágulást." 

Benyújtották a Jobbik áfamentességet célzó javaslatát

A javaslat elkészült, aláírva, benyújtva - jelentette be Facebook-oldalán Jakab Péter, hogy elkészült a pártja által az élelmiszerek áfamentességéről előterjesztett javaslat.

Márpedig addig nem szállunk le a témáról, amíg a Fidesz nem lép

– ígérte Jakab, aki pártja nevében továbbra is követeli az áfa elengedését, és a törvényi garanciáját annak is, hogy a kereskedők kötelesek legyenek az ebből fakadó kedvezményt átengedni a vásárlóknak. 

Kifogásokat meg hallani sem akarunk attól a kormánytól, amelyik 12 éve kétharmados felhatalmazással, meg rendkívüli jogrenddel bármit megtehet, amit csak akar. Hajrá!

– zárta posztját Jakab Péter.