Jakab: a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba

Jakab: a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba

"Mi, jobbikosok érkeztünk a legtávolabbról az egységes ellenzékbe. Mégis megérkeztünk, hogy ne kövessük el újra a 2018-asok hibáját. Megérkeztünk, noha a hatalom a létezésünket is tiltani akarta" - írta Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook oldalán.

A magyar néppárt vezetője kiemelte,

"amikor 2020 januárjában átvettem a Jobbik vezetését, még mindig a milliárdos ÁSZ-büntetést nyögtük, miközben a pártot meg kellett tisztítani azoktól, akik ma is együttműködnek a Fidesszel. A büntetést kifizettük, a pártot megtisztítottuk és felkészítettük arra, hogy az egységes ellenzék részeként küzdhessen a kormányváltásért."

Mint felidézte, rengeteg aktivistával, és dupla annyi pénzzel szálltak be az előválasztás finanszírozásába, mint a többi párt. Összesen 29 körzetben nyerték el a választók bizalmát. A legnehezebb körzeteket bízták rájuk, ahol vérrel és verítékkel lehet csak legyőzni a Fideszt, de rajtuk nem fog múlni.

Jakab kiemelte:

"Összegszerűen a Jobbik ajánlotta fel a pártok közül a legtöbb pénzt a közös ellenzéki kampányba. Rajtunk nem múlhat a közös miniszterelnök-jelölt győzelme. És nem is fog. Aki ezek után a Jobbikot támadja, az Orbán hatalmon maradását segíti. De ezt a közös miniszterelnök-jelölt nyilván nem hagyná, hisz érte is küzdünk."

A pártelnök hozzátette, "igaz, mi nem felfelé nézünk, hanem előre. Így kisebb az esélye annak, hogy elbukunk, nagyobb annak, hogy célba érünk. Mert így tudunk figyelni a szövetségeseinkre és a karmesterre is. Ha irányít, megyünk. Ha nem, akkor is. A 29 legnehezebb körzet kötelez."

"Rajtunk nem fog múlni a kormányváltás. Rajtunk nem. Mi, jobbikosok készen állunk. Csak előre! - fogalmazott a posztban.