Jakab Péter: a miniszterelnök-jelöltek ne magukról, vagy a másikról, hanem az országról beszéljenek

Jakab Péter: a miniszterelnök-jelöltek ne magukról, vagy a másikról, hanem az országról beszéljenek

Jakab Péter, a Jobbik elnöke stílszerűen a kormány mögül üzent a kormány elrántásán veszekedő Márki-Zay Péter-Karácsony Gergely párosnak: az előválasztás legfontosabb hozadéka, hogy végre a miniszterelnök-jelöltek az ország jövőjéről beszélhetnek, ezért is volt számára csalódás, hogy ma két sajtótájékoztatót is tartottak az ellenzéki jelöltek, de

valahogy egyik sem az ország jövőjéről szólt,

hanem sokkal inkább arról, hogy ki lép vissza, vagy ki nem lép vissza a másik javára. 

Felidézte azt is, hogy az egyik jelölt azt mondta, hogy ő már mindent átgondolt, és neki van a legjobb programja (ez Karácsony Gergely volt - a szerk.), és ő már nem hajlandó visszalépni, mire megszólalt a másik (Márki-Zay Péter - a szerk.), hogy ezt jó lenne még egyszer átgondolni, erről tárgyalni kell, miközben korábban még azt mondta, hogy hajlandó visszalépni és az utolsó pillanatban félrerántani a kormányt. 

"Annyira

jó lenne, ha az előválasztás második fordulója végre nem a visszalépegetésekről, nem a pozíciók osztogatásáról szólna, hanem valóban az ország jövőjéről.

És annyira jó lenne megérteni, senkinek nem kell félrerántania a kormányt, hiszen az ellenzéki összefogás pontosan arról szól, hogy itt mindenkinek egy irányba kell kormányoznia az országot, közös program mentén, amit nem Márki-Zay Péter, nem Karácsony Gergely, nem Dobrev Klára alkot meg, hanem hat ellenzéki párt közösen"  - emlékeztette az előválasztás második fordulójában résztvevőket Jakab Péter.

Jobbik: minden rendelkezésre álló erőforrással segítjük a szavazást

Miközben az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott jelöltjei egymás ellen fordultak, és például Márki-Zay Péter azzal vádolta meg a vissza nem lépő Karácsony Gergelyt, hogy átverte őt, míg Tordai Bence szerint az MMM-vezetőjének nem elég tiszta a feje, addig a Jobbik továbbra is az ellenzéki összefogás mellett kampányol.

Ezért arra kért mindenkit,

"vigyázzunk az ellenzéki összefogásra".

Egy kicsit kevesebbet foglalkozzunk önmagunkkal, kicsit kevesebbet foglalkozzunk egymással, és sokkal többet az országgal - tette még hozzá, szerinte ugyanis ha Karácsony Gergelyék így tesznek, a győzelem nem fog elmaradni. 

Interjú Jakab Péterrel kudarcról és sikerről, az ellenzéki marakodásról és az összefogás megőrzéséről

Csupa kettősség! Jakab Péter miniszterelnök-jelöltként nem jutott be az előválasztás második fordulójába, de a Jobbik 29 választókörzetben indíthat jelöltet. Jakab Péteréké lehet az egyik legerősebb ellenzéki frakció, azonban ehhez a vidéki csatatereken kell legyőzniük a Fideszt. A Jobbik érkezett a legmesszebbről az ellenzéki összefogásba, mégis annak elnöke dolgozik most az egység megőrzése érdekében.