Jakab: mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra

Jakab: mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált Ferenc pápa budapesti látogatására.

A magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje úgy véli, minden keresztény ember szívét melegség tölti el, hogy Ferenc pápa végül megtisztelte személyével az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust és ő celebrálta az ünnepség zárómiséjét. 

"Nem is nekünk magyaroknak, sokkal inkább az Európa gyűlöletgyáraként működő Orbán-kormánynak szól, hogy a pápa - a legnagyobb éves katolikus világesemény ellenére - csupán egy fél napocskát töltött hazánkban és közvetlenül tőlünk Szlovákiába utazik, ahol viszont háromnapos látogatáson vesz részt" - fogalmazott.

Jakab Péter kiemelte:

"Reméljük, hogy Ferenc pápa meghallotta annak a többmillió magyar embernek az imáját, akik nap mint nap azért rimánkodnak, hogy véget érjen ez a rémálom és végre a valódi keresztényi béke és szeretet mellett jólét és a szabadság köszöntsön a sokat szenvedett népünkre!"

"Jómagam - a keresztényszociális néppárti Jobbik elnökeként - azt ígérhetem, hogy továbbra is meghallgatjuk és szolgáljuk a népet és minden el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra" - írta Jakab.