Ország méregdrága stadionokkal, felcsúti kisvasúttal, csapnivaló utakkal és borsos árú benzinnel

Ország méregdrága stadionokkal, felcsúti kisvasúttal, csapnivaló utakkal és borsos árú benzinnel

Hazánkra nézve igen elkeserítő adatokat közölt nemrégiben az Eurostat: Magyarországon ugyanis az Európai Unió (EU) negyedik legalacsonyabb fizetését vitték haza a dolgozók tavaly. Van azonban ettől lejjebb is, hiszen nálunk az adóék mértéke 43,6 százalék volt 2020-ban, ami a harmadik legmagasabb az EU-ban.

Ezen szomorú adatokra reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje közösségi média oldalán. Meglátása szerint ugyanis alig keresnek valamit a magyarok, az állam azonban még ennek a kevésnek is majdnem a felét elveszi.

S hogy mit kapunk mindezért cserébe az államtól? A Jobbik elnöke röviden összefoglalta a komor valóságot:

Egy rakás méregdrága stadiont, óriásplakátokat, hazudozó közmédiát, meghosszabbított felcsúti kisvasutat, vadászati kiállítást, egy luxusrepülőt, amin soha nem fogsz utazni, egy luxusjachtot, amiről majd Szijjártó mesél neked

– fogalmazott Jakab hozzátéve,

kapunk még egy új "nemzeti" arisztokráciát, meg egy lepuszított egészségügyet, csapnivaló utakat, méregdrága benzint, 27 százalékos Áfát, na meg most, hogy válság van, hitelt.

Mindezek fényében joggal vetődhet fel a kérdés, milyen üzletet jelent ez így a magyaroknak? Jakab Péter bejegyzésében erre is megadta a választ: rosszat.