Jakab Péter: a Fidesznek csak önmaga számít, mindenki más meg csak egy elégedetlen proli

Jakab Péter: a Fidesznek csak önmaga számít, mindenki más meg csak egy elégedetlen proli

Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebook-oldalán reagált Orbán Viktor miniszterelnök ma reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában elhangzottakra.

Orbán Viktor bejelentette, hogy szombattól újabb enyhítések várhatóak

Szokásos péntek reggeli interjúját adta a Kossuth Rádiónak Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő ismertette, hogy szombattól új szabályok lépnek életbe, hiszen szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, a boltok este 11 óráig lehetnek nyitva, és a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára megnyílnak a vendéglátóhelyek belső terei, az edzőtermek és egyéb létesítmények.

A magyar néppárt miniszterelnök-jelöltje úgy véli,

épp csak azt nem mondta ki ma Orbán a rádióban, hogy a magyar a hibás. Szerinte ugyanis a kormány elegendő támogatást adott ahhoz, hogy itt mindenki túlélje a válságot, de a magyar már csak olyan, hogy sohasem elégedett.

Mint írja, "emlékszem, amikor a válság kezdetén azt javasolta, hogy a dolgozó üljön le a munkaadójával, és egyezzenek meg a hogyan továbbról. Aztán Orbán jobbkeze, az Iparkamara elnöke intézte el annyival a válságot, hogy itt olyan sokan mennek tönkre, hogy azzal ők nem tudnak mit kezdeni".

Jakab Péter bejegyzésében felidézi,

hiába követelték, hogy a kormány adjon a bajba jutottaknak 80 százalékos bértámogatást, meg magasabb álláskeresésit, vagy hogy engedje el legalább a minimálbérnél az adót, nem tett semmit.

A miniszterelnök annyit mondott, hogy együttérez mindenkivel.

"Az eredmény: közel félmillió munkanélküli, több mint kétmillió létminimum alatt élő magyar, becsődölt vállalkozások. Ezzel legyünk elégedettek? Azzal, hogy a Fidesznek csak önmaga számít, mindenki más meg maximum csak egy elégedetlen proli? Igen, a Fidesz nagyjából ennyit gondol a magyarokról. Én meg azt, hogy azért mégiscsak a nép az úr".

A nép pedig nem felejt. Leszünk mi még elégedettek! - zárta posztját a Jobbik miniszterelnök-jelöltje.