Jakab Péter a kétmillió szegény magyarról: nagyotmondásból nem lehet kenyeret venni

Jakab Péter a kétmillió szegény magyarról: nagyotmondásból nem lehet kenyeret venni

A Jobbik elnöke Facebook-oldalán írt arról, hogy Orbán Viktor hétfőn a parlamentben azt ígérte, a kormány újraindítja a gazdaságot, Jakab szerint azonban ez 2010 óta nem történt meg.

Hétfőn a miniszterelnök arról mesélt a parlamentben, hogy a kormány újraindítja a gazdaságot. ➡Látva az adatokat, az a...

Közzétette: Jakab Péter – 2021. február 17., szerda

Bejegyzésében felidézte, „hétfőn a miniszterelnök arról mesélt a parlamentben, hogy a kormány újraindítja a gazdaságot. Látva az adatokat, az a helyzet, hogy a gazdaságot 2010 óta nem indította újra ez a kormány.”

Úgy látja, 

erre a kétmillió létminimum alatt élő magyar a bizonyíték.

Jakab Péter úgy fogalmazott,

"ők azok, akik nem értik, amikor a Fidesz arról beszél, hogy dübörög a gazdaság, hamarosan jön az osztrák életszínvonal, már 400 ezer felett van az átlagbér, a magyarok pedig még a válság alatt is 800 ezret tudtak félretenni. Nem értik, hogy mondhat ilyet egy kormány, amikor a valóság egészen más képet mutat. Nos, úgy, hogy miközben a gazdaságot soha nem indították újra, a nagyotmondás soha meg sem állt. Az megy itt már 11 éve. Abból meg nem lehet kenyeret venni."

A keresztény-szociális néppárt elnöke szerint a gazdaság beindításhoz új kormány és új szemlélet kell.

Mai cikkünk a GKI vonatkozó kutatásáról:

Konzerválódott a magyarok jövedelmi egyenlőtlensége az elmúlt évtizedben

A magyar lakosság jövedelmeinek koncentrációja az elmúlt tíz év alatt a gazdasági növekedés dacára sem változott - hívta fel a figyelmet a GKI Gazdaságkutató Zrt. Ahogy a gazdaságkutató rámutat, az egyenlőtlenség mérséklődése helyett csak konzerválni sikerült a helyzetet a jövedelmi különbségeket illetően: