Jakab Péter: egy hónappal ezelőtt kértem fel Róna Pétert államfőjelöltnek

Jakab Péter: egy hónappal ezelőtt kértem fel Róna Pétert államfőjelöltnek

Jakab Péter, a Jobbik elnöke közösségi oldalán reagált a hírre, miszerint az Egységben Magyarországért köztársasági elnökjelöltje Róna Péter lett. 

"Egy hónappal ezelőtt kértem fel Róna Pétert, az Oxfordi Egyetem tanárát, vállaljon szerepet az államfőjelölésben. Tegnap este pedig a pártelnökök meghozták a döntést: Róna Péter lesz az egységes ellenzék köztársaságielnök-jelöltje! Gratulálok tanár úr!

Ahogy közgazdászként, jogaszként küzdött a bankok által sarcolt magyarok megmentéséért, a magyar bérszínvonal javításáért, most úgy kell küzdeni a nemzet újraegyesítéséért. Köszönöm, hogy vállalja!

Az orbáni megosztással szemben legyen szószólója a nemzeti egységnek."

Ahogy az ismert, három jelölt neve merült föl az ellenzéki oldalon lehetséges köztársasági elnökjelöltként: Iványi Gábor lelkész, Elek István közíró és Róna Péter közül próbáltak választani a pártok. Sokáig Iványi Gábor tűnt esélyesnek,

de úgy tűnik, hogy végül a Jobbik jelöltje, Róna Péter mögé állt be az Egységben Magyarországért szövetség. 

A Fidesz a párt akkori politikusát, korábbi alelnökét, Novák Katalint jelölte a posztra, a még regnáló Parlament március 10-én kétharmados többséggel szavaz az államfő személyéről, a szintén egykori fideszes Áder János utódjáról.