Jakab Péter: Völner Pálnak még volt képe bejönni a parlamentbe, hogy törvényt szavazzon meg

Jakab Péter: Völner Pálnak még volt képe bejönni a parlamentbe, hogy törvényt szavazzon meg

Az a probléma, hogy miközben nektek minden törvényt be kell tartani, addig a magyar országgyűlésben olyanok hoznak törvényeket, akik mögöttem is ülnek, mint Völner Pál

- kezdte Jakab Péter, a Jobbik elnöke Facebookon közzétett videós bejelentkezését, majd arra is emlékeztetett, hogy "ő az, aki 83 millió forintot sikkasztott a végrehajtói maffia főnökével (Schadl Györggyel - a szerk.) összejátszva".

Jakab szerint már csak ezért is kell április 3-án leváltani az Orbán-kormányt és megtisztítani a hasonló politikusoktól a közéletet.

Mi is beszámoltunk róla, hogy Völner Pál államtitkár, Varga Judit igazságügyi miniszter helyettese a sajtó birtokába került nyomozati iratok szerint közel százmillió forint kenőpénzt vett át Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. A gyanú szerint a korrupciós pénzekért cserébe az államtitkár kormányzati-politikai támogatást biztosított a végrehajtók egyes ügyeiben. Völner azóta is szabadlábon van és képviselőként szavazhat. A politikus a botrányt követően 4 millió forintos végkileégítéssel távozhatott igazságügyi államtitkári posztjáról, aminél sokkal többet is kaphat még végleges leköszönése előtt.