Január, február, itt a nyár!

Az országos középtávú előrejelzés szerint hétfőn alapvetően napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A szél megélénkül, a Dunántúlon és a Dél-Alföldön meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb 13-16 fok között valószínű.
    
Kedden napos, száraz idő lesz. Északkeleten és a déli megyékben élénkül meg a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 1 és plusz 4 fok között, napközben 13-17 fok között alakul a hőmérséklet.
    
Szerdán is napos, száraz idő várható. Elsősorban az Alföld térségében élénkülhet meg a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximumhőmérséklet 9-13 fok között valószínű.
    
Csütörtökön és pénteken is napos, csapadékmenetes idő lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet csütörtökön mínusz 5 és 0, pénteken mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű. Csütörtökön napközben 10-14, pénteken 11-15 fokig melegszik a levegő.
    
Szombaton a néhány órás napsütés mellett főként délutántól már szórványosan előfordulhat kisebb eső. A szél megélénkül, a Dunántúlon erős lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plus 2 fok között alakul a hőmérséklet. Nappal 12-17 fokig emelkedik a hőmérséklet.
    
Vasárnap már többnyire erősen felhős lesz az ég, több helyen valószínű eső, zápor. Főként a Dunántúlon megélénkülhet a légmozgás, egy-egy erős széllökés is lehet. A minimumhőmérséklet plusz 1-6, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.