Japán lányzenekarból csinált náci hordát a Simon Wiesenthal Center

A zenekar tagjai katonai jellegű fekete köpenyt és olyan kalapot viseltek, amelyen náci emblémára emlékeztető szimbólum volt látható.

Az online közzétett bocsánatkérésben a zenekar kiadójának japán képviselete biztosította a közönséget arról, hogy nem történhet hasonló eset. Akimoto Jasusi, a zenekar producere külön is bocsánatot kért.

A Keyakizaka46 a Tokió déli részén lévő Yokohama arénában lépett fel. A zenekar tagjai katonai jellegű fekete köpenyt és olyan kalapot viseltek, amelyen a náci emblémára, horogkeresztre és felette egy szárnyát kiterjesztő sasra emlékeztető szimbólum volt látható.

Hétfőn a Simon Wiesenthal Center zsidó jogvédő csoport közleményben fejezte ki "a náci uniformis használata miatti felháborodását". Felszólította a Sony Musicot és Akimotót, hogy kérjenek bocsánatot a fellépőruhákért.

"A náci jellegű uniformisokban a színpadon és a közönség körében táncoló fiatalok látványa nagy szenvedést okoz a náci népirtás áldozatainak" - mondta Abraham Cooper rabbi, a Simon Wiesenthal Center egyik elöljárója.