BKK: a nem zárt megállókban nem kell maszkot viselni, de a járatokon továbbra is kötelező

BKK: a nem zárt megállókban nem kell maszkot viselni, de a járatokon továbbra is kötelező

A járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban a közterületeken lévő megállókban már nem kötelező szájat és orrot eltakaró maszkot hordani. A közösségi közlekedés használatakor, valamint a zárt helyiségekben - például a metróállomásokon - ugyanakkor változatlanul érvényben van a maszkviselési előírás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszk az egyik leghatékonyabb eszköze a járvány elleni küzdelemnek. 

Figyelmeztettek továbbá, hogy kollégáik folyamatosan ellenőrzik az előírás betartását, és kizárhatják az utazásból mindazokat, akik nem tesznek eleget a maszkviselési kötelezettségüknek, sőt 8000 forintos helyszíni pótdíjat is kiszabhatnak rájuk. A BKK arra kéri utasait, tartsák be a járványügyi előírásokat.

Mint ismert, a Mávinform keddi közleményében pedig azt írta, a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban már nem kötelező arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV és a MÁV-HÉV állomásain és megállóhelyein, valamint a Volánbusz állomásain és megállóiban