Kész a felújítás: szebb körülmények között fekhetnek a hajléktalanok a parlamenti képviselők ablakai alatt

Kész a felújítás: szebb körülmények között fekhetnek a hajléktalanok a parlamenti képviselők ablakai alatt

A Jászai Mari tér egyik hosszú évek óta tartó jellegzetessége, hogy a füves parkot ellepik a hajléktalanok, miközben a hozzájuk legközelebbi épület nem más, mint az Országgyűlés Hivatala, vagy más nevén Képviselői Irodaház, urasan a Képviselői Fehér Ház.

A parlamenti képviselőknek irodákat és tárgyalótermeket nyújtó, valamint az Országgyűlés működését biztosító hivatali épület melletti parkot azonban nemrég felújították. Egy dolog viszont Keresztesy Gergő Jobbik IT-elnök Facebookra posztolt fotói alapján nem változott:

A hajléktalanok által megszállt Jászai eddig is ékes példája, mondhatni gátlástalan fricskája volt a rendszernek, hiszen nem egy, hanem

a legtöbb döntéshozó pozícióban lévő kormánypárti politikus napi szinten láthatta a szociális védőháló silány állapotát, miközben irodájába sietett, hogy mindezt letagadja.

Ám azzal, hogy a teret felújították, a hajléktalanok pedig maradtak „a helyükön”, végre egész képet kaphattunk arról, ami egyébként az egész országban történik:

lerakjuk a köveket, megkeressük rajta amit lehet, de hogy kinek építünk, mit építünk, miért építünk, és mire költhetnénk ehelyett, az egy percig sem számít.

A Jászai példájából kiindulva már csak félve jegyzem meg, hogy a Blaha Lujza tér tervezett felújítása is felesleges lesz, mert az ottani környezetet elsősorban nem burkolati cserével kellene javítani, hanem az ott ténfergő szerencsétlen emberek méltó és szakmai alapú ellátásával, ezzel szomorú jelenségük és jelenlétük végleges megszüntetésével. Mert egy élhetetlen környezet mindegy, milyen burkolatot kap.