Jogerős: új polgármester-választás lesz Jászberényben – a helyiek dühösek a választói akaratot semmibe vevő Fideszre

Jogerős: új polgármester-választás lesz Jászberényben – a helyiek dühösek a választói akaratot semmibe vevő Fideszre

Az október 13-ai választáson nyertes Budai Lóránt az Alfahírnek elmondta: abban bízik, hogy Ózd kettő lesz a városban november 10-én.

Elutasította a fideszes polgármestert legyőző Budai Lóránt beadványát a Szegedi Ítélőtábla, így biztossá vált, hogy új településvezetőt választanak Jászberényben.

A városban a Közösen Jászberényért Egyesület színeiben induló Budai szoros eredménnyel győzte le a kormánypárti Szabó Tamást, aki nem tudta méltósággal fogadni a vereséget. A fideszes a Területi Választási Bizottságnál kérte egy hete az október 13-i polgármester-választás eredményének megsemmisítését, amelyet a szervezet jóváhagyott és november 10-re írták ki a megismételt szavazást

Jászberényben olyan ügy miatt lesz új választás, amire tavaly rá se hederítettek

Jászberényben megsemmisítették a polgármesteri választás eredményét. A területi választási bizottsághoz eljuttatott beadvány szerint egy idős otthon lakóit befolyásolták a szavazás napján - bár azt nem tudni kik. Tavaly ugyanez a választási bizottság rá sem hederített a Fideszre tett hasonló panaszra.

Ezt a határozatot támadta meg a Szegedi Ítélőtáblán Budai Lóránt, de a bíróság elutasította a beadványt. Az eredmény megsemmisítéséről korábban azt mondta a jobbikos politikus, hogy a Fidesz mindent megtesz a szimbolikus vereség ellen,

a kormány nem tiszteli a nép akaratát, nekik csak a pénz és a hatalom számít.

Persze az is elképzelhető, hogy a Fidesznek csak még több időre van szükség a város szétlopását alátámasztó bizonyítékok eltüntetéséhez, amit már rögtön az elbukott választás után megkezdtek. Budai Lóránt ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet, nem sokkal megválasztása után. A leadarált iratokkal megtömött műanyag zsákokon ugyanis a Jászberányi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. (JVV) logója látható. 

A jászberényi önkormányzati lapnak is sikerült elegáns, közszolgálati módon feldolgoznia az eseményeket. A lap választások utáni első számában nyilatkozik a választókerület országgyűlési képviselője és a bukott polgármester - ám Budait meg sem kérdezték.

 

 

„Abban bízom, hogy Ózd kettő lesz itt november 10-én”

Budai Lóránt telefonon az Alfahírnek hangsúlyozta:

még elszántabban, illetve még keményebben fognak harcolni azért, hogy bebizonyosodjon, a jászberényiek valóban változást akarnak, a Fidesz volt városvezetése pedig fogadja el az akaratukat, és meghajolva azelőtt, emelt fővel távozzanak.

Budai Lóránt azt is elmondta, ma délután fogják megbeszélni a pontos teendőket, ugyanakkor a város hangulata kapcsán azt is hozzátette: a helyiek támogatással és szeretettel fordulnak feléjük, másrészt dühösek amiatt, hogy a Fidesz nem tudja elengedni a várost, és figyelembe venni a szavazók október 13-i akaratát.

„Abban bízom, hogy Ózd kettő lesz itt november 10-én”

 - mondta Budai Lóránt az Alfahírnek. Ezzel arra utalt, hogy a 2014-es önkormányzati választáson csekély többséggel szavazták meg polgármesternek a jobbikos Janiczak Dávidot, majd a Fidesz gáncsoskodása miatt, a megismételt választáson már elsöprő győzelmet aratott a kormánypárti ellenfelével szemben.

 

A Fidesz nem tud veszíteni - Megsemmisítették a jászberényi polgármesteri választás eredményét

Ledarált, zsákba pakolt iratokról tett közzé képet a Facebookon Budai Lóránt, Jászberény vasárnap megválasztott új polgármestere. A jászsági városban rendkívül szoros eredmény született, Budai 18 szavazattal kapott többet, mint a települést 2010 óta vezető Szabó Tamás. A fideszes politikus csütörtökön óvást nyújtott be az eredmény ellen.