Kétharmados vereséget szenvedett a Fidesz Jászberényben: a Jászság fővárosát a Holdról is látni

Kétharmados vereséget szenvedett a Fidesz Jászberényben: a Jászság fővárosát a Holdról is látni
Hivatalos, Budai Lóránt ismét legyőzte a Fideszt, de most már úgy, hogy azt a Holdról is látni lehet. 

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület) 7 628 (67,78%) szavazattal nyerte meg a polgármester-választást, a fideszes Besenyi Orsolya 3 302 (29,34%) szavazattal jócskán lemaradt. Mivel a helyi lokálpatrióták mind a tíz választókerületet megnyerték, így a tizennégy tagú testületbe csak a kompenzációs listáról jutott be fideszes, ők is csak négyen. 

A Jobbik is gratulált a jobbikos politikusnak

"Gratulálunk – ismét – polgármester úrnak és csapatának. Úgy tűnik, a büszke jászokat nem tudta megvezetni a Fidesz médiagépezete, és bár hatalmas volt az ellenszél, de győzni tudott Dávid Góliát ellen. Jászberény életében egy új időszak kezdődhet el a lakosoknak köszönhetően, hiszen nemcsak vezetőjüknek szavaztak bizalmat újra, de kisebbségbe kerültek azok is, akik eddig arra használták a felhatalmazásukat, hogy akadályozzák a szakmai munkát. Jászberény végre a béke városa lehet egy erős vezetővel és egy lokálpatrióta csapattal.

A mai választás tanulsága, hogy kétharmados győzelmet tud aratni egy igazi lokálpatrióta csapat a pártérdekekkel a helyi politikát mérgező Gyurcsánypárt nélkül, a Fidesszel és kollaboránsával, a Mi Hazánkkal szemben.

A mai nap bebizonyította azt, hogy a helyi közösségek a legsikeresebbek a pártpolitikamentes önkormányzati választással lehetnek. Így lehet meghaladni a Fidesz városokat, helyi közösségeket és családokat is megosztó, az embereket egymás ellen fordító politikáját" - írta a párt.