Szétlövéssel kaptunk ki Szlovákiától a jégkorong-világbajnokságon

A magyar női jégkorong-válogatott szétlövéssel kikapott a szlovákoktól hétfőn a budapesti divízió I/A-s női jégkorong-világbajnokságon.

Pat Cortina szövetségi kapitány csapata - amely vasárnap 2-1-re verte a norvégokat - Huszák Alexandra távoli lövéséből, emberelőnyből szerzett korai vezetést, majd kivédekezett egy 47 másodperces kettős emberhátrányt a kilenc kiállítással tarkított első húsz percben. 

A második harmadban csupán egy érvénytelen szlovák gólt láthatott a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrum 878 fős közönsége, a záró felvonásban viszont megadottat is: Gasparics Fanni ziccere végén a kapuvason csattant a korong, az ezt követő gyors kontrából pedig egyenlítettek a szlovákok. 

Következett a három a három elleni ötperces hosszabbítás, amelynek felénél fórba kerültek a hazaiak, ám nem tudtak élni a lehetőséggel. A döntés így a szétlövésre maradt, amelyben hat pár után a szlovákok bizonyultak jobbnak.

A magyar együttes szerdán Dániával találkozik. A csoportból - amelynek még Ausztria és Olaszország a tagja - az első kettő jut fel a legjobbak közé, az utolsó pedig kiesik.

(MTI)