Jegyzőkönyvvel védené magát a fideszes birkózóelnök

Nem csillapodnak a kedélyek a Magyar Birkózószövetség január 30-i tisztújítása körül.

Szekeres a lemondása után az Alfahírnek nyilatkozva, „gyalázatos választási procedúrának” minősítette a tisztújítást, igaz elismerte, hogy az jogszerű volt. Az Indexnek kijelentette: „Gyalázatos módon manipulálták a közgyűlést.” Szekeres a Facebook oldalán is kipakolt a tisztújításról, azt írta: „több mint tíz olyan egyesület nevében, amelyik Hegedüs Csaba pártján állt, nem a birkózás képviselője, hanem a település polgármestere szavazott”.

Az olimpiai bajnok Növényi Norbert szintén a Facebookon írta meg puskaporos véleményét: „Elgondolkodtató, hogy azok az emberek, gondolok itt edzőkre, szakosztályvezetőkre, akikkel nem az a baj, hogy más véleményt alkotnak a szakmáról, a birkózás jelenlegi állapotáról, mert az a szívük joga, gyáván nem álltak ki véleményük mellett, arcukat nem adva, háttérbe vonulva, idegeneknek a birkózó sportban felmerülő gondokat a birkózást egyáltalán nem ismerőknek adták oda a megbízásukat, a szavazati jogukat! Elgondolkodtam azon, hogy vajon ezek az emberek mire tanítják a szülők által rájuk bízott gyermekeket!”

A Birkózószövetséget 23 évig irányító Hegedüs Csaba már a programbeszédében is sokatmondóan fogalmazott: „Gyanítható, hogy Fidesz-közeli polgármesterek vállalták el a szégyenletes feladatot.”

A fideszes Németh Szilárd, a Magyar Birkózószövetség új elnöke szerda este a SportKlub Ki a Jani! című műsorában a vádakkal összefüggésben bejelentette: pénteken a szövetség elnökségi ülésén javasolni fogja, hogy hozzák nyilvánosságra a szóban forgó jegyzőkönyvet, elejét véve a további találgatásoknak.

A Jobbik korábban felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte a Magyar Birkózószövetségben történteket. Szilágyi György országgyűlési képviselő február 10-i sajtótájékoztatóján leszögezte: pártja elutasítja azt a huszonöt éve tartó gyakorlatot, hogy politikai vezetők telepednek rá a különböző sportszövetségekre. Szilágyi szerint ha a szövetség élére Hegedűs Csaba helyett egy másik elismert szakembert választottak volna meg, „egy szavunk se lenne”, hiszen az egy szakszövetség belső ügye volna. „Ám Németh Szilárdnak mindössze annyi köze van a birkózáshoz, hogy 11 éves koráig birkózott, és nem több, mint fél éve vezeti a csepeli szövetséget” - jelentette ki a jobbikos országgyűlési képviselő.