Milyen háború? Putyin-portré alatt, az orosz nagykövetségen falatozott Kalocsa KDNP-s polgármestere

Milyen háború? Putyin-portré alatt, az orosz nagykövetségen falatozott Kalocsa KDNP-s polgármestere

Nagyon megtisztelő meghívásnak tettem ma eleget az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségén – közölte keddi Facebook-posztjában Filvig Géza kormánypárti kalocsai polgármester.

Hacsak nem gondoljuk ügynöknek - dehogy gondoljuk annak -, nem teljesen világos, hogy miért pont a KDNP-s Filviget hívták meg az oroszok, akik egyébként február 23-án ünneplik a Honvédők napját, és ennek tiszteletére rendeztek fogadást.

Mindenesetre a Fidesz-KDNP politikusa nem érezte úgy, hogy a nemzetközi események miatt diplomáciai finomhangolásra szorulna a meghívás elfogadása.

A politikus azt írta, Jevgenij Sztaniszlavov Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövet, és az Orosz Katonai és Légügyi Attasé, Oleg Smirnov ezredes meghívására Kalocsa városát képviselte az eseményen. Teljesen érhető, ha az orosz diplomácia Luhanszk és Donyeck mellett most külön figyelmet szentel Kalocsára is.

„Nagyon fontos a társadalmi, kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése, és örömmel tapasztalom, hogy ez az orosz partnerek részéről kölcsönös!” – fogalmazott Filvig Géza akkor, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök éppen katonákat vezényelt át az ukrán állam területére, és a nyugati politikai közösség egymás után hozza meg a háborúzástól elrettentő gazdasági szankcióit az oroszokkal szemben.

De a Putyin-portré alatt elfogyasztott sütemény biztos finom volt!