Összefogás: a jobbikos Bíró László visszalépett, „hogy a nemzet kettőt léphessen előre”

Összefogás: a jobbikos Bíró László visszalépett, „hogy a nemzet kettőt léphessen előre”

Visszalépek az előválasztáson való indulástól Jézsó Gábor javára. Döntésemről tájékoztattam Jakab Pétert, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjét, aki azt elfogadta – jelentette be a jobbikos Bíró László vasárnap délutáni Facebook-posztjában.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében Jézsó Gábort eddig az MSZP, Párbeszéd, DK, Momentum, és a Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatta, győzelme esetén az MSZP frakciójába ül majd be.

Bíró László bejegyzésében úgy fogalmazott:

„Meghoztam életem egyik legnehezebb és legfontosabb döntését. Mert nem Bíró László az első, hanem a nemzet. A nemzet érdeke pedig azt kívánja, hogy az előválasztáson az a jelölt nyerjen, aki a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére. Mondhatnám, hogy én vagyok ez a személy. De tudom, hogy van nálam alkalmasabb. Ismerem őt jól, hisz – ahogy én, úgy ő is – aktív alakítója a borsodi közéletnek, és bár más pártban politizálunk, mégis egy oldalon állunk. Egy szabad és demokratikus Magyarország oldalán. Ezért az országért pedig igenis érdemes áldozatot hozni.”

„Ha kell, lépj egyet hátra azért, hogy a nemzet kettőt léphessen előre. Ha meg tudod tenni, igaz hazafi vagy, hisz képes vagy áldozatot hozni a nemzetért - ezt Jakab Péter, a Jobbik elnöke mondta nekünk, jobbikosoknak akkor, amikor még csak formálódott az ellenzéki összefogás. Én pedig most szeretném meghozni azt az áldozatot, amit úgy érzem, megkövetel a haza” – írta a jobbikos politikus.

Mostantól azért dolgozom, hogy a térség Jézsó Gábor, az ország pedig Jakab Péter vezetésével végre valóra válthassa 30 éves álmát

– fogalmazott.

Az ellenzéki előválasztást szeptember 18. és 26. között tartják.