Jó kezekbe került Orbán vejének nászajándéka

A hvg.hu információi szerint egy Fidesz-közelinek mondott milliárdos, Paár Attila érdekeltsége veszi át a Green Investments & Solutions Kft.-t. Ez a cég 50 százalékos tulajdonosa az Elios Innovatív Zrt.-nek, annak a vállalkozásnak, amely sorra nyerte az elmúlt években a közvilágítási projekteket – és persze az idén is folytatódott ez a nyerő széria.

A WHB Befektetési Kft. egy vadonatúj vállalkozás, idén április 23-án alapították, és 5 nappal később jegyezték be. Nem elképzelhetetlen, hogy azzal a nem titkolt szándékkal, hogy pénzre váltsa Tiborcz vállalati tőkéjét. Ugyanakkor, ha a WHB is olyan sikeres lesz, mint a miniszterelnök veje, és egész véletlenül minden olyan közbeszerzést megnyer, amin elindul, akkor az erre szakosodott újságírók kénytelenek lesznek megtanulni egy újabb cégnevet…

WHB Befektetési Kft. tulajdonosa egy másik vállalat a West Hungária Bau Építőipari és Szolgáltató Kft. Ebben három magyar, győri illetőségű magánszemély a tulajdonos: Mózes Zoltán, Paár Attila és Tóth Csaba. Közülük Paár milliárdos üzletember, Mózes a cég ügyvezetője – írja a hvg.hu.

A lap kiemeli, hogy Paár Attila egy igazi győri nagyágyú. Nemcsak a helyi vezetéssel ápol gyümölcsöző viszonyt (Dunakapu tér felújítása, illetve mélygarázsépítés, az Audi csarnokok építése, soproni és szombathelyi kórházfelújítások), de a fővárosban sem ismeretlen a neve (Várkert Bazár, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Bálna – nem mellesleg itt perben is állt az önkormányzattal).
Paár Attila, 9,3 milliárd forintos becsült vagyonával, a 78. leggazdagabb magyar – de valószínűleg, lesz ez még több is, még az idén.

S persze, így a média és az ellenzéki pártok kíváncsiskodása nélkül, boldog életet kívánunk Tiborcz Istvánnak, és bájos feleségének.