Jó nevű tokaji borászatot vásárolna fel Mészáros Lőrinc

Orbán Viktor kedvenc polgármestere, a korábban még gázszerelőként tevékenykedő milliárdos, Mészáros Lőrinc vásárolhatja meg a Dereszla Pincészetet. A hvg.hu úgy tudja: már a dolgozókkal is közölték, akiktől titoktartást kértek, ám az mégis kiszivárgott. Az üzletet azonban Kalocsai László birtokigazgató-résztulajdonos és a cég másik tulajdonosa még nem erősítette meg.

A lap megkereste Kalocsai Lászlót, a bodrogkeresztúri Dereszla Pincészet birtokigazgatóját valamint résztulajdonosát is az ügyben, aki azonban végül csak annyit közölt: „nem tudom megerősíteni még a hírt”. A Dereszla Kft. másik tulajdonosát, a francia Sopalia Compagnie Financiere Holding SA-t viszont el sem tudta érni a hvg.

A lap további részleteket nem tudott meg az üzletről, többek között azt sem, hogy Mészáros megvette-e az egész cégcsoportot vagy csupán többségi tulajdont szerzett benne.

A Dereszla hosszú ideje jó nevű borászatnak számít. Nem csak a magyar piacon van jelen, hanem számos más országba is exportál borokat, ráadásul a kormányzati repiborok közé is bekerültek termékeik.