Jobbik: A DK megakadályozta a közvetlen államfőválasztásról szóló rendkívüli ülést

Jobbik: A DK megakadályozta a közvetlen államfőválasztásról szóló rendkívüli ülést

A konzervatív párt kiemelte: sajnos Gyurcsány Ferenc pártjától többszöri megkeresésük és kérésük ellenére, több mint egy hét alatt sem kaptak érdemi reakciót. Hozzátették: értetlenül állnak a Demokratikus Koalíció „húzása” előtt.

"A Jobbik az egyetlen parlamenti párt, amely sok éve következetesen képviseli azt az álláspontot, hogy a köztársasági elnököt közvetlenül a magyar embereknek kell megválasztaniuk, hiszen az csak így képviselhet minden magyar embert, csak így testesítheti meg a nemzet egységét" - írja az ellenzéki párt friss sajtóközleményében.

Ennek érdekében a Jobbik-Konzervatívok a kegyelmi ügy néven elhíresült gyalázat kapcsán is azonnal lépett: alaptörvény-módosítást és rendkívüli parlamenti ülést kezdeményeztünk a témában. Noha kissé bizarrnak tartottuk, ugyanakkor üdvözöltük, hogy korábban kormányon lévő politikai pártok most ismerték fel magukban a kérlelhetetlen demokratát, és bár hatalmon elutasították, azonban most ellenzékben a közvetlen elnökválasztás mellett kardoskodnak

- fogalmaznak.

"Az említett rendkívüli ülés összehívásához szükséges 40 képviselői aláíráshoz a parlamenti frakciók támogatását kértük, amit meg is kaptuk minden ellenzéki párttól – egy kivételével. Sajnos Gyurcsány Ferenc pártjától ugyanis – többszöri megkeresésünk és kérésünk ellenére – több mint egy hét alatt sem érkezett hozzánk érdemi reakció"

- emelték ki.

Mint kifejtették: úgy gondolják, hogy a közvetlen köztársaságielnök-választás kérdése pártpolitikán átívelő ügy, magyar nemzeti érdek, éppen ezért értetlenül állnak a Demokratikus Koalíció „húzása” előtt.

Ebből sajnos arra következtetünk, hogy a DK valójában nem elkötelezett a köztársasági elnök közvetlen megválasztásának ügyében, csupán a kegyelmi botrány miatt kialakult társadalmi elégedetlenségből akar magának olcsó politikai hasznot kovácsolni

- húzták alá.

"Közvetlen államfőválasztást! Normális Magyarországot!" - zárul a Jobbik közleménye.

(Címlapkép: Novák Katalin köztársasági elnök fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a Sándor-palotában 2023. március 27-én. MTI/Máthé Zoltán)