Jobbik: A Fidesz Mi Hazánk nevű szatellitpártjával kézen fogva csúfolta meg a demokráciát

Jobbik: A Fidesz Mi Hazánk nevű szatellitpártjával kézen fogva csúfolta meg a demokráciát

A Mi Hazánk benyújtotta, a kormánypártok pedig megszavazták a javaslatot, így mindössze fél évvel a választás előtt átírták a szabályokat: visszaállítják a listás választási rendszert Budapesten, a jövő júniusi önkormányzati választáson már pártlistákra is lehet szavazni a fővárosban - írja mai sajtóközleményében az ellenzéki párt.

A napnál is világosabb, hogy a Mi Hazánk nevű formáció tagjai úgy táncolnak, ahogyan fideszes gazdáik fütyülnek. Tegnap mindez végleg, minden kétséget kizáróan beigazolódott, amikor a Fidesz szatellitpártja által benyújtott, a választási rendszer módosításáról szóló – valójában fideszes – javaslatot Orbán 135 „bátor” bábja azonnal megszavazta, míg a Mi Hazánk 6 képviselője tartózkodott, vagyis nem szavazták meg a saját maguk által benyújtott javaslatot

- emelték ki, hozzátéve, hogy fél évvel a választás előtt egy normálisan működő, demokratikus országban, mindez egyszerűen nem fordulhatna elő!

A konzervatív párt úgy véli, sorsszerű, hogy mindez éppen Antall József, a rendszerváltás utáni első szabadon választott miniszterelnök halálának 30. évfordulóján történt meg a magyar Parlamentben. Egyúttal azt üzeni minden változást szomjazó magyar választópolgárnak, hogy jövőre az önkormányzati- és EP-választásokon óriási lesz a tét!

A kérdés ugyanis az, hogy a demokratikus értékeket páros lábbal tipró, a hatalma megtartását minden más fölé helyező rendszer és az őket szolgáló, álruhába öltöztetett csatlósaik júniusban elérik-e céljukat, vagy a magyar nemzeti érdekek szolgálata kerül előtérbe az önkormányzatokban és Európában, hogy végre egy normális, szabad és igazságos országban élhessünk

- fogalmaznak.

Mi, Jobbik-Konzervatívok mindent megteszünk, hogy az utóbbi forgatókönyv valósuljon meg! Ebben a harcban viszont nem győzhetünk egyedül: minden valódi változást akaró honfitársunkra szükségünk lesz! - zárul a közlemény.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Ukrajna európai uniós csatlakozási tárgyalásainak megkezdéséről szóló kormánypárti országgyűlési határozati javaslat általános vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. december 13-án. MTI/Koszticsák Szilárd)