Jobbik: A Fidesz negyedik alkalommal szavazta le a szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását

Jobbik: A Fidesz negyedik alkalommal szavazta le a szenteste munkaszüneti nappá nyilvánítását

A Jobbik-Konzervatívok szerint nem állja meg a Fidesz azon érve a helyét, hogy a munkaszüneti napok számának a növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet.

Az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának fideszes tagjai ismét leszavazták a Szenteste napjának munkaszüneti nappá nyilvánítása érdekében a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény módosítását - írja friss közleményében a konzervatív párt.

A Jobbik-Konzervatívok szerint érthetetlen e döntésük, hiszen a magyar társadalom régóta várja, hogy – sok európai uniós tagállamhoz hasonlóan – hazánkban is munkaszüneti nap legyen december 24. napja. Egy felmérés szerint a lakosság 83%-a támogatja a törvényjavaslatot.

Mint kifejtették:

A legtöbb támogatás, biztatás a kereskedelmi dolgozók részéről érkezett, a decemberi elhúzódó és fokozott munka miatt ők érzik leginkább túlterhelve magukat. Ezen indítványt több szervezet, például a Civil Összefogás Fórum és az Egyenlő.hu is kezdeményezte.

A Jobbik-Konzervatívok szerint nem állja meg a Fidesz azon érve a helyét, hogy a munkaszüneti napok számának a növelése gyengítené a gazdaságot és a versenyképességet, hiszen december 24-én kétségkívül a kereskedelemből folyik be a legtöbb bevétel, de ezen vásárlásokat az emberek más napokra is be tudják ütemezni, különös tekintettel arra, hogy az advent alatt gyakorlatilag végig – hétvégente is – nyitva tartanak a boltok.

Jelen energiaválság közepette azt a szempontot sem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy a kereskedelmi egységek rezsiköltsége olyan magas lehet, amelynél felmerül a kérdés, hogy megéri-e nyitva tartani ezen a napon

- mutattak rá.

Végső soron itt egy értékválasztásról van szó: egy magát kereszténynek valló ország kormányának tekintettel kellene lennie a magyar családok azon igényére, hogy december 24-től 26-ig együtt tudjanak lenni. Ez az időszak legyen a békesség, a szeretet és a meghitt ünneplés időszaka.

(Címlapkép: Vásárlók a karácsonyi ünnepek előtt a feldíszített Allee Bevásárlóközpontban. MTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán)