Jobbik: A külföldre vándorolt magyarok térjenek vissza, ne több százezer ázsiait engedjen be a kormány!

Jobbik: A külföldre vándorolt magyarok térjenek vissza, ne több százezer ázsiait engedjen be a kormány!

Kínaiul kezdte sajtótájékoztatóját Brenner Koloman, rámutatva: a győrszentivániak sem akarják a település mellé tervezett akkumulátorgyárat, ázsiai migránsmunkásokkal.

Kínaiul kívánt jó napot sajtótájékoztatóján Brenner Koloman pénteken. A Jobbik-Konzervatívok frakcióvezető-helyettese reményét fejezte ki, hogy nem ez lesz a leggyakoribb köszöntés a Győr részét képező Győrszentivánon, ahol a fideszes kormány kínai akkumulátorgyárakat akar építtetni.

Mint fogalmazott, keleti migránsmunkásokat akar betelepíteni az Orbán-kormány, de a Jobbik ezzel szemben nyugati béreket és a saját szülőföldön való boldogulást szorgalmazza.

Brenner emlékeztetett, pár éve a Fidesz-kormány nagyon veszélyes politikába kezdett, amikor a letelepedési kötvénybiznisz zajlott, az akkor beengedni tervezett migránsokkal szemben is felemelte szavát az ellenzéki párt. Brenner megjegyezte, a jelenlegi amerikai vízumbotrány épp emiatt van, mert sok orosz vagy közel-keleti bűnöző került a magyar állampolgárság közelébe a fideszes politika révén. Leszögezte:

Az illegális migrációval kapcsolatban természetesen a Jobbik-Konzervatívok se az EU által tervezett migránsgettókat támogatja, de ugyanúgy nem támogatja a fideszes kormány és a hozzá kötődő nagyvállalkozók betelepítési hullámát.

A jobbikos politikus figyelmeztetett, közismerten több százezer vendégmunkás betelepítését tervezi a Fidesz-kormány. "Ez veszélyes! A Jobbik-Konzervatívok ellentmond ennek a tervnek" - szögezte le.

Brenner arra is kitért, hogy az akkugyárakban nem megfelelő védelem és technológia mellett kell dolgozniuk a munkavállalóknak. Szinte minden napra jut egy baleset - nyomatékosította.

Ennek a nagy számú, idegen kultúrájú népességnek a megjelenése hazánkban felborítaná a kulturális egyensúlyt

- emelte ki az ellenzéki képviselő, hozzátéve, hogy a helyi szokásokat és a közbiztonságot is veszélynek tehetik ki. Főleg, hogy jellemzőan férfiak jönnek ide.

Elmondta, a több helyen már megjelent migránsmunkások elveszik a magyarok munkáját, hiszen jóval alacsonyabb bérért dolgoznak, így a béreket is letörik.

Felidézte, pártja már a béruniós kezdeményezésük óta sürget egy, az európai nemzetekkel koordinált bérfelzárkóztatási program elindítását.

Inkább a külföldre kivándorolt magyarok visszatérését támogatják, mint hogy több százezres ázsiai népességet engedjenek be hazánkba, amit a Fidesz és társult nagyvállalkozói most is tesznek

- fogalmazott.

Haba Vilmos, a Jobbik-Konzervatívok győri elnöke aról beszélt, a közeli ipari park körüli termőföld 400 hektárt tesz ki, és ezt tervezik felszámolni a gyár megépítésével Győrszentivántól a Tatai útig.

Az akkugyár létrehozását nem kívánják az illetékesek megbeszélni a helyben élőkkel - nehezményezte, jelezve, volt több lakossági fórum és tüntetések is.

A helyi ellenzéki politikus elmondta, az ipari munkálatok nyomán a talajvízben már megjelentek olyan anyagok, amik nem oda valók. Ami szerinte szintén aggasztó, hogy a helyiek körében 20-30 százalékkal több a megbetegedés.

Az ipari park betelt, az lehetne bővíteni, de nem kínaiaknak, vietnámiaknak, indonézeknek, hanem a képzett magyar munkaerőnek

- hangsúlyozta.

(Címlapkép és fotók: Brenner Koloman és Haba Vilmos Győrszentiván határában. Béli Balázs/Alfahír)