Jobbik: Elég volt a rendeleti alapú könnygáz-kormányzásból!

Jobbik: Elég volt a rendeleti alapú könnygáz-kormányzásból!

Éles kritikával reagált a konzervatív párt a tanárok és diákok tegnapi demonstrációjának könnygázos oszlatására.

Tegnap egy zsarnoki hatalom, egy rezsim nézett farkasszemet és alkalmazott erőszakot a magyar diákokkal szemben. Pedig azt hittük, hogy a rendszerváltás után már nem lesz olyan kormány, amelyik ellenségnek tekinti a magyar fiatalokat, hiszen a diákok, a fiatalok jelentik a nemzet jövőjét

- fogalmazott csütörtöki közleményében a Jobbik-Konzervatívok a tegnapi, státusztörvény elleni tüntetés kapcsán. Mint az ellenzéki párt kifejtette:

"A Jobbik-Konzervatívok elítéli az állami erőszakot és támogatásáról biztosítja azokat, akik a pedagógusokat megalázó bosszútörvény ellen tiltakoznak. Elég volt a rendeleti alapú könnygáz-kormányzásból, a magyar polgárok és a normális Magyarország érdekében követeljük a parlamentáris demokrácia intézményrendszerének és politikai kultúrájának helyreállítását!"

Egy normális országban eleve nem kellene a diákoknak a tanáraik védelmében és a jogos béremelésükért tüntetni! Itt az ideje, hogy a kormány tegyen valami érdemlegeset a pedagógusok bérrendezése érdekében!

- hangsúlyozta sajtóközleményében a Jobbik.

Címlapkép: Pedagógustüntetés 2023. május 3-án. (Béli Balázs/Alfahír)