Jobbik: Elítéljük a putyini agressziót, de a Zelenszkij-féle kisebbségpolitikát is

Jobbik: Elítéljük a putyini agressziót, de a Zelenszkij-féle kisebbségpolitikát is

Sürgetjük a polgári védelem teljes felülvizsgálatát, az önálló határőrség visszaállítását, az egészségügy esetleges veszélyhelyzetekre történő felkészítését és egy hatékony gazdaságvédelmi program életbe léptetését - szögezte le a Záhonyban ülésező Jobbik-frakció.

Tettük, amit ígértünk: visszatértünk a magyar emberek közé. A határmenti településen felmértük a társadalmunkat leginkább veszélyeztető orosz-ukrán háború okozta problémákat a párt országgyűlési képviselőivel, többek közt Sas Zoltánnal, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökével - számolt be friss sajtóközleményében a Jobbik.

Az ellenzéki párt leszögezte, hogy számára a magyar emberek biztonsága és a béke a legfontosabb, így kizárólag a magyar nemzeti érdeket képviseljük.

"Elítéljük a putyini Oroszország agresszióját, de elítéljük a Zelenszkij által vezetett Ukrajna kisebbségekkel szemben tanúsított viselkedését is, hiszen a kárpátaljai magyarság nyelvi és kisebbségi jogait - nemzetközi jogi szerződésekben vállalt kötelezettségeivel ellentétesen - Ukrajna az elmúlt években szűkítette

- hangsúlyozta a teljes tisztújításon átesett párt.

Éppen ezért, mivel sem ezen, sem más területen Ukrajna nem teljesíti az EU-tagság feltételeit, a Jobbik továbbra sem támogatja az ország EU- és NATO-csatlakozását.

Ez a háború nem a magyar emberek háborúja - ahhoz, hogy ez így is maradjon, Ukrajna felé kizárólag a humanitárius segítségnyújtást tudjuk támogatni

- tették hozzá.

Mint írják, a háborús konfliktus kétséges alakulása miatt ugyanakkor kiemelten fontosnak tartják a magyar emberek védelmében:

🔴 a polgári védelem teljes felülvizsgálatát, annak a magyar emberek számára biztonságot nyújtó megteremtését

🔴 az önálló határőrség visszaállítását

🔴 az egészségügyi intézményrendszer esetleges veszélyhelyzetekre történő felkészítését

🔴 egy hatékony gazdaságvédelmi program életbe léptetését, különös tekintettel a magyar agrárszektor védelmére

A jelenlegi fideszes kormány háborús veszélyhelyzetet hirdetve folytat évek óta rendeleti kormányzást - de abból nem látni semmit, ami a magyar emberek biztonságáról és védelméről szólna

- emelték ki.

Úgy látják, míg a Fidesz háborúpárti és békepárti kategóriákban gondolkodik, a nagypolitika pedig oroszpártiságba és ukránpártiságba sorol, addig a magyar emberekkel senki nem foglalkozik.

"A Jobbik is elfoglalja a helyét a palettán, és a következő hetekben bebizonyítja, hogy az egyetlen magyarpárti politikai párt"

- zárul a közlemény.

(Címlapkép: Jobbik-Konzervatívok/Facebook)