Jobbik: Három módszerrel is tudna a megalázóan alacsony magyar bérszínvonalon javítani a kormány

Jobbik: Három módszerrel is tudna a megalázóan alacsony magyar bérszínvonalon javítani a kormány

Ha végre megkapjuk az EU-s forrásokat, azok kerüljenek bele egy bérfejlesztési alapba! - hangsúlyozta Z. Kárpát Dániel gyömrői sajtótájékoztatóján.

A normális bérek az egész országban mindenkinek járnának - szögezte le Gyömrőn tartott hétfői sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel. A Jobbik-Konzervatívok alelnöke kijelentette:

legalább három ösvényt látunk azt illetően, hogyan lehetne a megalázóan alacsony magyar bérszínvonalon javítani.

Mint a jobbikos országgyűlési képviselő kifejtette, egyrészt a multikkal újra lehetne tárgyalni azokat a stratégiai megállapodásokat, amelyek ilyen-olyan kedvezményekben részesítik őket.

Nem látjuk ezekben kikötve a magyar bérek minimum lassú felzárkóztatását

- fűzte hozzá Z. Kárpát.

Másrészt, szavai szerint azt is szeretnék, ha végre megkapjuk az EU-s forrásokat, azok kerüljenek bele egy bérfejlesztési alapba, amiből a magyar mikro-, kis- és közepes vállalkozók támogatást kaphatnak.

Harmadrészt pedig azt az utat vázolta fel, hogy a kormány saját maga is elkezdhetné az állami szférában úgy feltornászni a béreket, hogy akár ezek a fizetések húzzák maguk után a többi bért is.

A családok terhei ahelyett, hogy enyhülnének egy válságidőszak közepén, sajnos még növekednek is

- jelezte Z. Kárpát, emlékeztetve, hogy épp az utóbbi időben kurtították meg az otthonteremtési, lakhatási- és családtámogatások hozzáférhetőségét.

Az ellenzéki politikus rögzítette, a Jobbik-Konzervatívok bővítené ezeket a támogatási formákat. Megvizsgálnák, érdemes-e multicégeknek százmilliárdokat vissza nem térítendő támogatásként adni.

Z. Kárpát Dániel nyomatékosította, pártja ebben a kérdésben is mindig a magyar családok, és a magyar fiatalok pártján áll, akiknek nem kellene évtizedekre bankhitelekkel eladósítaniuk magukat.

(Címlapkép: Sándor Zoltán/Alfahír)