Jobbik: Orbán történelmi bűnt követ el a magyarság ellen

Jobbik: Orbán történelmi bűnt követ el a magyarság ellen

A konzervatív párt szerint Orbán legújabb bejelentésében az a legtragikusabb nemzeti szempontból, hogy egyértelművé vált, az EU-ellenes hergelésként az ukránok elleni hergelés következik.

Ez azért tragédia, mert egy olyan szomszédos országról van szó, ahol a háború következtében új nemzettudat van kialakulóban, amely két-három generációra meghatározza majd a nemzeti és nemzetiségi kérdésekben az ukrán hozzáállást - fejti ki friss sajtóközleményében a Jobbik-Konzervatívok.

Mint hangsúlyozták:

Az ezzel szemben nyíltan és ellenségesen megfogalmazott magyar álláspont évtizedekre fogja tönkretenni az ott még megmaradt magyar ajkúak helyzetét, egy szomszédos állammal kifejezetten rossz ellenséges viszonyt fog eredményezni, a magyar cégek pedig Európa egyik nagy piacáról fognak kiszorulni, mert ellenséges gazdasági szereplőként fognak rájuk tekinteni.

Kiemelték azt is:

Nem mellesleg egy törékeny világrendben Európa egyik legnagyobb és évtizedekig legmodernebb hadseregével rendelkező szomszédos állammal leszünk ellenséges viszonyban. Nem kell ecsetelni, ha felborul a NATO nyújtotta biztonságunk bármilyen okból, akkor mi vár hazánkra.

A jövő generációja szempontjából tragikus helyekre kormányozza Orbán hazánkat, és bár a mostani háború nem egy manifesztálódott világháború, de a világrend átalakulását eredményezheti, amelyben a magyar diplomácia megint a vesztesek oldalára állt. Ennek az eltévelyedett politikának a kormányosa pedig Orbán, aki – nincs mit szépíteni – tettével történelmi bűnt követ el a magyarság ellen - zárul az ellenzéki párt kommünikéje.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Övezet és út kezdeményezés csúcstalálkozóján Pekingben 2023. október 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)