Jobbik: Stop, NTAK! Tovább küzdünk a magyar vendéglátós vállalkozókért!

Jobbik: Stop, NTAK! Tovább küzdünk a magyar vendéglátós vállalkozókért!

A konzervatív ellenzéki párt a józan paraszti ésszel nézve értelmetlen NTAK adatszolgáltatási kötelezettség eltörlését, vagy elhalasztását sürgeti hónapok óta.

Nem érjük be részsikerrel NTAK-ügyben sem!

– hangsúlyozta keddi közleményében a Jobbik-Konzervatívok. Felidézték, egyedüli parlamenti pártként hónapok óta követelték az értelmetlen NTAK adatszolgáltatási kötelezettség eltörlését, vagy legalább az elhalasztását. Hozzáfűzték: ennek érdekében ősszel és tavasszal is többször felszólaltunk, törvénymódosítást javasoltunk, jártuk a bizottsági vitákat, a tévéket, a rádiókat.

Végül a vállalkozásokkal közösen vitt ügyünk sikeres lett. Hosszú hónapok munkája után győzött a józan ész: csak a 100 milliónál nagyobb árbevételű vendéglátóhelyeken lesz kötelező az adatszolgáltatás – derült ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányrendeletből.

– emlékeztetett a Jobbik, azt ígérve:

"A részsiker után nem állunk meg, tovább fogunk küzdeni a magyar vendéglátós vállalkozókért! Az NTAK-adatszolgáltatás ugyanis aránytalanul magas terhet jelent a vállalkozóknak eszközbeszerzés és emberi erőforrás tekintetében is, a vállalkozásoknak nincs szükségük erre a kötelezettségre!"

A magyar vállalkozásokat nem ellehetetleníteni, hanem minden erővel segíteni kell! A Jobbik-Konzervatívok értük is tovább fog harcolni!

– emelte ki a jobbikos közlemény, azzal zárva: "Felelős, a magyar nemzeti érdekeket szem előtt tartó kormányt! Normális Magyarországot!"

(Címlapkép: Lángost készítenek az új vásárcsarnokban Mezőcsáton 2021. november 26-án. MTI/Vajda János)