Jobbik: ’56-os emlékművet a nemzet főterére!

A nemzeti párt kampányba kezd, melynek a célja, hogy visszakerüljön a Kossuth térre az '56-os emlékmű.

Annek érdekében, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékét újra emlékmű őrizze az Országház előtt, a Jobbik Magyarországért Mozgalom egy kampányt indít.
 
Hegedűs Lorántné emlékeztet: 2014 júniusában határozati javaslatot nyújtott be az Országgyűlés elnökének, hogy az 1956-os forradalom méltó módon megörökítésére kerüljön a Kossuth téren, a javaslatot azonban elutasították. Később írásbeli kérdést intézett az Emberi Erőforrások Minisztériumát vezető miniszterhez, majd napirend utáni felszólalásban is felhívta a figyelmet arra, hogy a szobor eltávolítása törvénytelen volt. Ezután 2015. október 26-án ismét emlékeztette a Tisztelt Házat, hogy a törvények betartása a kormányra is vonatkozik, ezért a szobornak vissza kell kerülnie a törvény által kijelölt helyére.
 
Azonban hiába áll a törvény a kezdeményezés mellett, a kormány továbbra is figyelmen kívül hagyja a rá is vonatkozó rendelkezéseket, ezért a Jobbik figyelemfelhívó akcióba kezd.
 
A november 4-én induló Facebook-oldalon minden olyan nemzeti érzelmű ember csatlakozását várjuk, aki egyetért azzal, hogy a Kossuth téren újra emlékmű álljon az ’56-os forradalom áldozatainak emlékére - fogalmaz a képviselő.