Jobbik: az újabb Alaptörvény-módosítás is Orbán túlhatalmát szolgálja

Jobbik: az újabb Alaptörvény-módosítás is Orbán túlhatalmát szolgálja

Közleményben reagált a Jobbik Gulyás Gergely azon felvetésére, hogy az Alaptörvény módosításával szomszédos országban zajló háború alatt is lehetőség adódna veszélyhelyzeti kormányzásra.

Gulyás Gergely: Alaptörvényt módosíttatna a kormány, a hatósági árak sorsáról nincs döntés

Gulyás Gergely azzal kezdte a Kormányinfót, hogy köszönetet mondott azoknak, akik elmentek szavazni az áprilisi választáson és külön megköszönte a kormánypártokra leadott szavazatokat. Ezután a jelenlegi közjogi helyzetről beszélt: a kormány mindaddig működik, amíg az új kormány meg nem alakul, a tegnapi kormányülésen politikailag ért véget a negyedik Orbán-kormány megbízatása.

Az ellenzéki párt közleményében azt írja, „miközben a kampány idején a nap 24 órájában vádolták az ellenzéket hazug módon háborúpártisággal a béke fideszes felkent követei, ma kiderült: nemhogy nem képeseket a biztonságot garantálni, hanem épp a háború kiterjedésével számolnak”.

Úgy vélik, a Fidesz a háborúból igyekszik hasznot húzni, mivel „koronavírus-téma mint hivatkozási alap, kifulladónak látszik”, ezért az Ukrajnában dúló háborúra hivatkozva kívánják korlátozni a magyar emberek jogait és biztosítani Orbán Viktor túlhatalmát. A párt emlékeztet, hogy ehhez a korábban gránitszilárdságú Alaptörvény „újbóli reszelgetésére” van szükség, de – mint fogalmaznak –

addig sem kell a magyar emberek mindennapi megélhetési problémáival foglalkozni.

A párt közölte, hogy részt fognak venni a parlamenti munkában, ahol „árgus szemekkel fognak figyelni”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}