Támogatná a béruniót? Itt bármikor megteheti

Minden magyar állampolgárnak üzennie kell, ha magasabb béreket szeretnénk.

Gyöngyösi Márton elismételte, hogy a Jobbik augusztus 20-án indította el az aláírásgyűjtést Magyarországon, de online is támogatni lehet az „Egyenlő munkáért egyenlő bért” elvét. A képviselő arról is beszélt, hogy eddig több mint ötvenezer aláírást gyűjtöttek, online már meghaladja a tizenegyezret is az aláírók száma, de továbbra is várják a béruniós kezdeményezés támogatóit országszerte a jobbikos standasztaloknál.

A partnerországok közül Bulgáriában szeptember 1-től indult a béruniós kampány, Lengyelországban és Horvátországban pedig a jövő héten kezdik el hivatalosan is gyűjteni a támogatói aláírásokat, illetve a következő két héten belül a többi kezdeményezőnél is elkezdik népszerűsíteni a bérunió ügyét.

Gyöngyösi Márton szerint, ha véget akarunk venni az olcsó munkaerőre épülő gazdaságfilozófiának, akkor

minden magyar állampolgárnak üzennie kell, hogy magasabb béreket szeretnénk, illetve a magyar bérek felzárkóztatását a nyugati bérekhez.

Hozzátette: Magyarországon új gazdaságfilozófiára és gazdasági programra, az Európai Unióban pedig egy új kohéziós politikára van szükség, hogy ezáltal a magyar gazdaságnak a termelékenysége, valamint a versenyképessége növekedni tudjon.

Az aláírásokat május 22-ig gyűjtik Magyarországon, a kezdeményező országokban és az egész Európai Unió területén. Ahhoz, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzze a bérunió kérdését, legalább hét uniós tagállamban egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni.