Szentgotthárd: "távozzon a polgármester az újra megnyíló menekülttábor miatt!"

Ismét elválnak egymástól a szavak és a tettek.

A jobbikos politikusok arra emlékeztetnek, hogy bár Orbán Viktor évértékelő beszédében rendkívül harciasan fogalmazott a bevándorlás ügyében, de a kormány lépései mást mutatnak: miközben népszavazást kezdeményeznek, Körmenden és Szentgotthárdon ismét menekülttáborokat hoznak létre. "Teljesen hiteltelen, hogy miközben az emberek hangjára hivatkoznak, a körmendieket és a szentgotthárdiakat nem akarják meghallgatni" - olvasható a közleményben.

A Jobbik tavaly is határozottan tiltakozott a menekülttáborok ellen Szentgotthárdon és Körmenden is.

A nemzeti párt akkor kifejtette: nem akarunk bevándorlókat egyik városban sem.

Bana Tibor és Lábodi Gábor hangsúlyozta: ha az osztrákok tovább szigorítanak, akkor rendkívül komoly problémákkal szembesülhetünk, ami megoldhatatlan kihívások elé állíthatja az illetékes szerveket. "Minden tiszteletünk a minket védő és segítő tűzoltóké, katonáké és rendőröké, de az ő lehetőségeik is korlátozottak".

A legerősebb ellenzéki párt szerint, ha a kormány megígérte, akkor védje is meg a magyarokat, a fideszes polgármestereket pedig arra szólították fel, hogy az emberekért, ne pedig a pártjukért álljanak ki!

A jobbikos politikusoknál a kormánypárti V. Németh Zsolt magatartása verte ki a biztosítékot, ugyanis a Szentgotthárdon hétfőn lezajlott tájékoztatón a honatya "hozzáállása és felszólalása több volt mint pökhendi, minden szavából áradt a fideszes gőg, felháborító kijelentéseket tett".

A közleményükben emlékeztetnek: egy országgyűlési képviselő dolga pontosan az lenne, hogy a körzetében élők érdekeit képviselje, nem pedig az, hogy azokat minősítgesse, akik ezt helyettük megteszik. "Visszautasítjuk, hogy pártpolitikai érdekek vezérelnének, amikor városaink érdekében szót emelünk! Nincs az a pártérdek a világon, ami felülírná a személyes meggyőződésünket és a lokálpatriotizmusunkat. V. Németh Zsolt a hozzáállásával egyértelműen bebizonyította, hogy minimális szinten sem képviseli a térségben élők érdekeit, ezért lemondásra szólítjuk fel" - jelentette ki a két politikus.

A Jobbik a közéletből való távozásra szólítja fel Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármesterét is, aki ismét nem állt ki az általa vezetett városért, figyelmen kívül hagyja az itt élők véleményét.

A szentgotthárdi képviselő-testület bebizonyította, hogy nem képes a város lakóinak érdekei mellett kiállni, ezért nem méltó a helyiek képviseletére - vélekednek az ellenzéki képviselők, akik rögzítik: a márciusi ülésen a nemzeti ellenzék javasolni fogja, hogy a testület oszlassa fel önmagát!

"A Jobbikra eddig is számíthattak a szentgotthárdiak, ezután is mellettük fogunk állni" - zárul a közlemény.