Jobbik: egyetlen illegális bevándorlót se regisztráljanak!

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerint "Magyarország megmentésének záloga és kulcsa, az maga a regisztráció" .

Mirkóczki Ádám a kormány kettős beszédére hívta fel a figyelmet: miközben szavakban nagyon keményen fellép és küzd az illegális bevándorlás ellen, addig ez a tettekben nem jelenik meg. Bár épül a déli határzár, de a bevándorlás eszkalálódik, egyre nagyobb terhet ró az országra, a kormányzati lépések pedig egyáltalán nem hozzák meg a kívánt hatást. A Jobbik ezért azt követeli a kormánytól, hogy mondja fel a Dublin III. egyezményt, amely alapján visszatoloncolhatnák Nyugat-Európából a Magyarországon regisztrált illegális bevándorlókat. Az egyezmény egyébként sem feltétele az uniós tagságnak. A Jobbik továbbá azonnal leállíttatná a regisztrációt is. Mirkócki Ádám kijelentette, hogy a regisztrációval "nem az ország megmentéséért, hanem elveszejtéséért" teszünk.
 
"Egy ennyire más kultúrából, vallásal és különböző szokásokkal érkező tömeget Magyarország képtelen lesz integrálni, ugyanakkor kezelnie kéne azt a közbiztonsági, közegészségügyi, szociális és kulturális feszültségekkel teli terhet, amit egy ilyen embertömeg jelenthet"
 
- mutatott rá a szóvivő. Hozzátette: "Ezt mi nem szeretnénk megtenni!" A Jobbik szerint azonban Magyarországnak minden morális alapja megvan a nem regisztrációhoz és a Dulbin III. egyezmény felmondásához.
 
 
"Sem a Közel-Keletet, sem pedig Észak-Afrikát nem Magyarország bombázta le, nem mi puccsoltuk meg ezen térség országainak a sorát, nem mi zsákmányoltuk ki őket. Azért, hogy ezek a tömegek ilyen lélekszámban és ilyen intenzítással elindultak Európába, nem Magyarországot terheli a felelősség, így értelemszerűen az árat nem nekünk kell megfizetni"
 
- jelentette ki Mirkóczki.
 
A szóvívő azt is elmondta: ha nem regisztrálnánk az illegális bevándorlókat, és elszállítanánk őket Hegyeshalomig - hiszen Nyugat-Európában szeretnének letelepedni -, akkor nem lenne kizárt, hogy Ausztria és Németország azonnal kerítésépítésbe fogna.
 
A kormány határzárját még csak részleges megoldásnak sem tartja a Jobbik.
 
"Magyarország megmentésének záloga és kulcsa, az maga a regisztráció"
 
 - szögezte le Mirkócki. Hozzátette: a kormány most megmutathatná, hogy mennyire gondolja komolyan az ország megmentését.
 
A Jobbik szóvivője szerint a regisztráció feladásával ki lehetne kényszeríteni Brüsszeltől egy olyan döntést, aminek a nyomán a tagállamok maguk dönthetnek arról, hogyan akarják megvédeni magukat.