Jobbik: Gulyás a jogállam valódi barátainak nevezte a börtönválogatottat

Jobbik: Gulyás a jogállam valódi barátainak nevezte a börtönválogatottat

A Jobbik úgy véli, Gulyás Gergely elragadtatta magát, mikor „a jogállam valódi barátainak aposztrofálta a börtönválogatottat” és „magyargyűlölőnek, aki uniós biztosként a körmükre szeretne nézni”, Az ellenzéki párt emlékeztet a jogállamiság kritériumainak nem teljesítése esetén leállíthatók lennének az uniós támogatások, amiből – írják – „amúgy nagyrészt a NER oligarchái gazdagodnak”.

Az ellenzéki erő szerint „érthető valahol a sértődöttség és a keserű szájíz”, és úgy vélik, ez azért van, mert elvesztették a Sargentini-jelentés kapcsán indított pert az EU Bíróságán.

Kifogásolják, hogy a Fidesz jogállamiságra hivatkozik, miközben a házelnök tízmilliós bírságot szab ki a véleménynyilvánítás miatt.

És a ki tudja hányszor átírt gránitszilárdságú alaptörvényről, a számtalanszor fideszes szájíz szerint igazított választási jogszabályokról, a magyar közmédiát bedaráló és észak-koreai szintre züllesztő fideszes úthengerről még nem is beszéltünk – sorolták.

A párt úgy gondolja, nem véletlen az sem, hogy „úgy félnek az Európai Ügyészséghez való csatlakozástól is, mint ördög a tömjénfüsttől” – mondván, az a csatlakozás sértené a szuverenitást, de úgy vélik, ez „fideszül” azt jelenti: akadályozná a szabadrablást.