Jobbik: "Vétlen kollégánk kezében indult be egy füstgránát"

Jobbik: "Vétlen kollégánk kezében indult be egy füstgránát"

Ahogy a híradások is beszámoltak róla, füst keletkezett az Országgyűlés Irodaházában, a Jobbik frakciója által használt egyik irodahelyiségben. Egyelőre tisztázatlan, hogy a füstgránát hogyan és mikor kerülhetett az épületbe - közölte a párt szerda késő este. 

Mint írták, tekintettel arra, hogy

a füstgránát dobozán olvasható lejárati idő 2018-as, okkal feltételezhető, hogy azt jóval korábban hozhatta be valaki az irodaházba.

A Jobbik szerint amit biztosan tudni lehet, hogy a jobbikos kolléga egy leltározás közben akadt rá a füstgránátra. "Mivel nem sejtette mit tartalmaz a sztaniolpapírba csomagolt tárgy, óvatlanul nyúlt hozzá. Örömteli, hogy nem sérült meg senki, csupán vagyoni kár keletkezett, amit az időközben beindult oltóberendezés okozott. Érdemes hangsúlyozni, hogy a leltározó kollégák lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem keletkezett nagyobb kár, hiszen a beindult füstgránátot azonnal kihelyezték az ablakpárkánya. Segítséget ők maguk kértek az őrszolgálattól" - idézék fel a történetet. 

A közleményben kiemelték továbbá azt is, hogy az Országgyűlés Irodaháza az Országgyűlési Őrség által védett létesítmény, szigorú beléptetési rendszerrel – "érthetetlen, hogy egy ilyen eszköz miként és hogyan csúszhatott át annak idején az ellenőrzésen".

A vétlen fiatalok tanúkénti meghallgatása folyamatban van - derült ki.