Gyöngyösi Márton: A lyukas zászló, a magyar szabadságvágy és az orosz elnyomás elleni kiállás jelképe legyen a jelünk!

Gyöngyösi Márton: A lyukas zászló, a magyar szabadságvágy és az orosz elnyomás elleni kiállás jelképe legyen a jelünk!

Párhuzamot vont 1956 és a jelen történései közt a párt elnöke, aki mai évadnyitó beszédében kijelölte a Jobbik – Konzervatívok irányvonalát.

Ahogy arról beszámoltunk, Gyöngyösi Márton pártelnök bejelentette, megújulnak, ezután

Jobbik - Konzervatívok

néven politizálnak.

A politikus arról is beszélt, hogy mi legyen konzervatív közösség jelképe, amit összekötött a kommunizmus áldozatainak mai emléknapjával. 

"Soha többé zsarnokságot, soha többé kommunizmust, soha többé barbár hódítókat!"

- szögezte le Gyöngyösi Márton, hozzátéve:

"álljunk ki együtt Európa, a szabadság és az emberi méltóság mellett".

Közölte, ezt a kiállást pedig jelezzék

"a feltétel nélküli hazafiasság és szabadságvágy jelképével, az orosz elnyomó politika elleni kiállás jelképével, az 1956-os lyukas zászlóval".

A Konzervatívok vezetője hangsúlyozta, 1956-ban a magyarok ezzel a zászlóval üzenték meg, szabadságot és demokráciát akarnak, a keleti barbárság helyett európai biztonságra vágynak.

"Ezért adtam nemrég egy lyukas zászlót ajándékba Zelenszkij ukrán elnöknek is, akinek a népe most ugyanazt a küzdelmet vívja, amit mi vívtunk egykor"

- hangsúlyozta Gyöngyösi Márton,

akinek a szavait ekkor nagy taps szakította meg. 

A két küzdelem hasonlóságát csak az nem látja, aki vagy vak, vagy aljas, vagy mindkettő egyszerre - mondta, a politikus szerint mindenesetre Moszkvában most ugyanúgy a hasznos idióták táborába sorolják őket, mint 100 évvel ezelőtt Lenin idejében. 

"Vegyük fel a lyukas zászlót, és viseljük büszkén!" - szögezte le, hangsúlyozva: nincs ma jelkép, amitől a rezsim jobban félne,

mert 1956. október 23-a zászlajával szemben mindig lelepleződnek, és kiderül, hogy Orbán és társai november 4-e örökösei. 

"A magyar nép európai álmait terrorral vérbefojtó pufajkások és a megszálló szovjetek mai képviselői"

- szögezte le.   

Ami napig a legfontosabb iránytűnk a Pongrátz Gergelytől 20 évvel ezelőtt kapott lyukas zászló - idézte fel a Gyöngyösi Márton. Majd ezen gondolatait ezzel zárta:

"legyen ez a mi közös jelünk, a magyar szabadságvágynak a jele!"