A normális politikát képviseli Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártja, a Jobbik – Konzervatívok

A Jobbik országos kongresszusa a mai napon elfogadta Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártjának új nevét. Mostantól Jobbik – Konzervatívok néven folytatjuk a normális politika képviseletét

– írta szombati sajtóközleményében az új névvel, arculattal jelentkező, ugyanakkor tradicionális irányvonalát kijelölő párt.

Gyöngyösi Márton elnök és EP-képviselő mai Évadnyitó beszédében részletezte a Jobbik jövőbeli politikáját, ezzel a magyar pártrendszerben újrapozicionálták a politikai helyüket. Az eseményen elhangzottakról percről percre beszámolónkban olvashat bővebben.

Friss közleményükben kifejtették:

"Annak a politikának, amit a Fidesz folytat, semmi köze a hagyományok tiszteletéhez. Orbán Viktor elárulta Európát és arra készül, hogy kivezeti Magyarországot az EU-ból, hogy aztán korlátlanul uralkodhasson, orosz segítséggel.

A Jobbik-Konzervatívok párt azonban nem fogja tétlenül nézni, hogy orosz vazallusállamot hozzon létre Magyarországból a jelenlegi miniszterelnök pusztán azért, hogy a hatalmát és a 13 év alatt összeharácsolt vagyonát biztonságban tudja.

Európa hetven éve a biztonságot, a szabadságot és a jólétet jelenti. A Jobbik-Konzervatívok mindent megtesz azért, hogy megakadályozza azt a nemzeti tragédiát, amit a Huxit jelentene. Európa kiállt a szabadság, a demokrácia és az emberi méltóság mellett, amelyet Putyin előbb Ukrajnában, majd egész Európában le akar rombolni. Vannak azonban olyan politikusok, akik az orosz vérengzés felelőseit közelebb érzik magukhoz, mint a szabad világ vezetőit. Közéjük tartozik Orbán Viktor, aki nyíltan azon dolgozik, hogy a moszkvai érdekeket kiszolgálva gyengítse az Európai Uniót. Ő letérítené hazánkat arról az európai útról, amelyért oly sok magyar áldozta életét történelmünk során. Ezzel a lépésével magyar családok és dolgozó magyar emberek millióinak életét és jövőjét tenné tönkre.

A Jobbik-Konzervatívok olyan Magyarországot ígér a magyar embereknek, amely nem tér vissza az önkényuralom útjára, ahol a politikai szélsőségek szekértáboros harca helyett nyugalom és kiszámíthatóság segíti a fejlődést, ahol békés építkezés zajlik, ahol a munka alapozza meg a sikert, ahol a tanítás és a tanulás megbecsülés tárgya, ahol az emberek nem félnek elmondani a véleményüket.

Magyarország egyetlen nemzeti konzervatív pártja a mai közgyűlésén hitet tett Európa, a normális élet és az emberi méltóság mellett" – írták.