Jobbik: miért csökkent a volános buszsofőröknek a bérezése?

„A témában benyújtott kérdésre Dr. Seszták Miklós államtitkár azt a választ adta, hogy a bérek nem csökkentek abban az esetben, ha az adott személy a korábbival azonos munkafeladatot végez. Felmerül azonban a kérdés, hogy a dolgozóknak volt e választásuk, amikor esetleg más munkakörbe sorolták át őket? Ne feledjük, a munkavállalók rendkívül kiszolgáltatott helyzetben vannak ma Magyarországon és sokan már annak is örülnek, ha egyáltalán van munkájuk” 

– közölte az Alfahírrel Kepli Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője és Galambos István, Várpalota jobbikos önkormányzati képviselője

Várpalota város Gazdasági bizottsági ülésén a társaság beszámolója kapcsán Galambos István önkormányzati képviselő is feltette a kérdést Szöllősi Józsefnek, a közlekedési társaság képviselőjének, aki elismerte, hogy személyekre lebontva előfordulhattak bércsökkenések, de összességében csökkenés nem mutatható ki.

A Jobbik felszólítja a kormányt, hogy indítson vizsgálatot a regionális központoknál, vizsgálják felül a bérezéseket és teljesítsék a buszsofőrök felé tett ígéreteiket.