"Vajon Orbán Viktor végre hajlandó lesz foglalkozni a nőügyekkel így, hogy megalakult a KDNP női tagozata?"

"Vajon Orbán Viktor végre hajlandó lesz foglalkozni a nőügyekkel így, hogy megalakult a KDNP női tagozata?"

"Őszintén és tiszta szívből örülünk, hogy a KDNP-nek az 1989-es megalapítása óta, 31 év után sikerült odáig eljutnia, hogy megalakította női tagozatát. Ha ilyen léptékben haladunk, akkor 100 év múlva eljuthatunk akár oda is, hogy a pártszövetségében lévő koalíciós partnerére is hatást gyakoroljon és így a Fidesz és Orbán Viktor is elkezdjen majd foglalkozni a nőügyekkel?!"

 - tette fel a kérdést a Jobbik Család- és Nőügyi Kabinete Facebook-oldalán.

🗣 Vajon Orbán Viktor végre hajlandó lesz foglalkozni a nőügyekkel így, hogy megalakult a KDNP női tagozata? 👩🏼‍💻...

Közzétette: Jobbik Család- és Nőügyi Kabinet – 2021. február 13., szombat

A posztban úgy fogalmaznak, "sajnos a jelenlegi kormánynak számos cselekedete azt bizonyítja, hogy valójában nem foglalkoznak a nők problémáival és nem becsülik meg őket. Ezzel szemben a Jobbik egyenrangú félnek tekinti a nőket. Már 2018-ban megalkottuk a női programunkat, amely a szakértők szerint a legmagasabb színvonalat képviselte a többi párt programjával összevetve."

Hangsúlyozzák, mindezeknek köszönhetően 2018-ra a Jobbik nagy előrelépést tett a női témák felkarolásában, illetve a nők képviseletében, sokszor akár mint tematizáló, kezdeményező aktor.

Kiemelték, hogy

"a nők politikai és gazdasági szerepvállalását ösztönző rendszeren keresztül kívánjuk növelni. A nők számára növelnénk a rugalmas munkaidő, rugalmas szabadság, részmunkaidő és távmunka lehetőségét."

Megjegyzik ugyanakkor, hogy sajnos ma Magyarországon a rugalmas munkaidő pejoratív fogalom és a hozzá köthető bér is nevetséges, ezért a jobboldali ellenzéki párt ezen változtatni akarnak, hiszen - mint fogalmaznak - "a rugalmas munkaidő, a 4 vagy 6 órás munkaidő díjazása nem lehet egyenlő az éhbérrel."

"A nők vállalkozóvá válását előtérbe kívánjuk helyezni: hangsúlyt fektetünk a nők vállalkozói ismereteinek, készségeinek, piaci esélyeinek növelésére, a női vállalkozások verseny- és innovációs képességeinek fejlesztésére"

- zárul a posztjuk.