"Nemcsak a külső, de a belső hatalmaskodókkal szemben is megvédjük magunkat"

Vajon szabad-e október 23-án politizálni?

A Jobbik idén is a Corvin közben emlékezett meg október 23. hőseire. A rendezvényen felszólalt Z. Kárpát Dániel, a párt alelnöke, Varga-Damm Andrea, jogász, országgyűlési képviselőjelölt, Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok, országgyűlési képviselőjelölt, Brenner Koloman, egyetemi docens, Dúró Dóra, országgyűlési képviselő, valamint Vona Gábor, a párt elnöke és miniszterelnök-jelöltje.

Hősöket lakoltatnak ki a házukból

Adjon az Isten! – kezdte beszédét a jól ismert köszöntéssel Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, melyre zengett az ugyancsak jól ismert válasz: szebb jövőt!

A politikus felidézte, ma ugyanolyan pártállami idők, egypártrendszer ellen küzdünk, mint 1956-ban, az "egypárt", a Fidesz egyetlen kihívója pedig a Jobbik, nincs más alternatíva.

Figyelmeztetett, szirénhangok fognak szólni a pártállami médiából, hogy elbizonytalanítsák a választókat, miközben a Fidesz az Állami Számvevőszéket küldi politikai ellenfeleire, a Gazdasági Versenyhivatal pedig némán hallgat, amikor a Fidesz médiája, a hazugsággyár óriásira duzzad. Eközben a kilakoltatások zajlanak, a napokban épp egy ’56-os hőst készülnek kilakoltatni otthonából – hívta fel a figyelmet Z. Kárpát.

Hangsúlyozta: Magyarországnak nem ellenségkép kell, hanem remény és megoldás. A demográfiai tél már itt van, a Jobbik pedig azért fog küzdeni minden erejével, hogy segítse azok hazajutását, akik egzisztenciális okokból már elhagyták hazánkat, és itthon tartsa azokat, akik még nem távoztak Nyugatra.

Luxusnyugdíjat élvez az elnyomás vérbírója

Az ifjúság 1956-os kiemelt szerepéről beszélt Dúró Dóra, az Országgylés legfiatalabb képviselője. Mint fogalmazott, a fiataloknak kötelességük a korlátok feszegetése, a meg nem alkuvás.

Emlékeztetett, Orbán Viktor 2010-ben elszámoltatást ígért, ehhez képest a mai napig kiemelt luxusnyugdíjat élvez a Mansfeld Péterre halálbüntetést kérő ügyész, Mátsik György. A politikus emlékeztetett, a Fidesz-kormány körül számtalan volt kommunista, állampárti személy található, és megesett az a szégyen is, hogy a Fidesz október 23. alkalmából kitüntetésben részesített egy egykori III/II-es vezetőt.

Dúró úgy fogalmazott, a Jobbikra marad a pártállami vezetők kitiltása az állami vezetői funkciókból, az ügynöklisták nyilvánosságra hozatala, a kommunista luxusnyugdíjak megvonása és a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítása. Ezzel tartozunk a hősöknek, magunknak, a jövőnknek.

Brenner Koloman, a Jobbik soproni képviselőjelöltje az összefogás szükségességéről beszélt. Emlékeztetett, 1956-ban a társadalom minden rétege összefogott a kommunista uralommal és a szovjet megszállókkal szemben. Párhuzamot vont az akkori nemzeti összefogás és a Jobbik mint XXI. századi, modern, konzervatív néppárt között.

Ma is arrogáns és erőszakos a hatalom

Ma csak az eső könnyei mellett emlékezhetünk, ma még mindig arról kell beszélni, hogy a hatalom arrogáns és erőszakos - mondta Varga-Damm Andrea, a Jobbik képviselőjelöltje.

Emlékeztetett: 61 évvel ezelőtt a hatalom egy idegen ország katonáiban bízott, ma pedig azt hiszi, hogy a közpénzből ellopott milliárdok biztosítják a hatalmát. 

Mi itt szabadok vagyunk, a börtönben valójában ők vannak - mondta.

Steinmetz Ádám, olimpiai bajnok vízilabdázó, a Jobbik képviselőjelöltje beszédében napjaink egyik legégetőbb problémájáról szólva kifejtette: a kivándorlók ma nem forradalmárok és nem is kalandorok, mint mondta: az ő és a mi érdekünk is az, hogy hazánk ajtaja nyitva álljon előttük.

Szabad-e nemzeti ünnepen politizálni?

Olvasom a kormány toborzóplakátját: "Mi a szabadság nemzete vagyunk" - és egyet kell vele értenem - kezdte beszédét Vona Gábor. 

"Azt azonban kifelejtették, hogy nem csupán a külső ellenségtől, de a belső hatalmaskodókkal szemben is megvédjük magunkat, ez így volt 1956-ban, és így van ma is." 

A Jobbik elnöke szerint ma egy nemzeti ünnepen nem szabad, hanem kötelező politizálni. 

"Először emlékezni kell a hősökre, akik az életüket kockáztatták vagy áldozták a magyar szabadságért. De ez nem elég! Mert az emlékezés után fel kell tenni a kérdést, hogy mindaz, amiért ezek az emberek harcoltak és meghaltak, az számunkra fontos-e?"

- mondta a Jobbik elnöke.

"Mit szólna ma Pongrátz Gergely, ha azt látná, hogy a magyar fiataloknak el kell hagyniuk a hazájukat?"

- tette fel a kérdést.

Kik elől menekülnek a magyar fiatalok? A Soros- vagy az Orbán-terv elől?

A Jobbik elnöke szerint, amíg Soros György neve a bevándorlás szinonimája, addig Orbán Viktoré a kivándorlásé. 

Vona Gábor viszont maga is egy tervet dolgozott ki, amit röviden vázolt is:

1. A migráció megállítása, a Jobbik által kedvezményezett kerítés megtartása, a határőrség felállítása és a kvótarendszer elutasítása.
2. A kormány leváltása, és a felelősök kíméletlen elszámoltatása. 
3. Az ország felemelése.

Hangsúlyozta: részt kell venni az Európai Unió jövőjét befolyásoló vitákban, erre jó kezdeményezés a bérunió. Azért, hogy az Unió számunkra is élhető legyen. Mint mondta: Eközben szükség van egy hatékony és igazságos gazdaságpolitikára, egy modern és XXI. századi egészségügyre, valamint egy modern és XXI. századi, de a magyar tradíciókra épülő oktatásra. 

A kormányváltás esélyeiről szólva a Jobbik elnöke kiemelte: nem pártoknak és pártelnököknek kell matekozni a képviselői helyek elosztása érdekében - utalt a baloldalon zajló sajátos helyezkedési versenyre. 

Emlékeztetett: a Jobbik ma az egyedüli kormányváltó erő, mert van ereje, elszántsága és működő szervezeti hálója.

"Mi összetartozunk, de nem kell mindenben egyetértünk, csak a legfontosabban: ezt a kormányt le akarjuk váltani.2018-ban le fogom váltani Orbán Viktort, a Jobbik le fogja váltani a Fideszt, Magyarországot pedig emelkedő pályára fogjuk állítani."

- mondta.

"Az építi félelemre a hatalmát, aki fél, aki gyenge. Annak kell túlhatalom, aki gyenge, aki fél. Orbán Viktor pedig fél, és gyenge. Én olyan országot akarok, ami a mienk."