A Jobbik szabad vakcinaválasztást szeretne

A Jobbik szabad vakcinaválasztást szeretne

Nem félrevezető halálozási táblázatokkal, hanem szabad vakcinaválasztással lehet növelni az oltási hajlandóságot - írja közleményében Jobbik. 

Mint írták: az nem választás, hogy az új, időpontfoglalásos rendszerben lehet kínai vakcinára, illetve kínai vakcinára, valamint kínai vakcinára is jelentkezni. Teljesen átlátszó, hogy az Orbán-kormány azért akarja besározni a nyugati vakcinákat, hogy a még oltásra váró emberek ne utasítsák vissza az Orbánék által ilyen-olyan okból preferált kínai vakcinákat. A magyar emberek egy jelentős részében ugyanis érezhető volt egy erőteljes elutasítás a kínai vakcinák irányában.

"Ez a halálozási táblázatos kormányzati akció azonban, mint általában a kormány járványkezelése, meglehetősen dilettáns megközelítés. Egy termék iránti bizalmatlanságot nem a többi termék iránti bizalmatlanság gerjesztésével lehet leépíteni. Sőt! Ezáltal csak az egész termékcsalád elleni bizalmatlanság erősödik, vagyis a konkrét esetben, felerősödnek az oltásellenes hangok."

Hozzátették, hogy így történhet meg az Magyarországon egy világjárvány kellős közepén, hogy az Orbán-kormány, amelynek az lenne a feladata, hogy bizalmat épít a vakcinák iránt, és eloszlatja az állampolgárok kétségeit, bizonytalanságát, inkább elrémiszti őket az oltástól. Most a kormánynak „köszönhetően” felerősödtek az oltásokkal kapcsolatos összeesküvés-elméletek, oltásellenes teóriák. "Ennél tényleg még az is jobb lett volna és jobb lenne, ha Orbánék nem csinálnának semmit…"

"A néppárti Jobbik azt javasolja a kormánynak, hogyha valóban növelni szeretné a beoltottak arányát, akkor tegye lehetővé, hogy az oltásra jelentkezők választhassanak a különböző oltások közül, vagyis legyen elérhető számukra minden Magyarországon regisztrált és engedélyezett koronavírus elleni vakcina. Tisztában vagyunk azzal, hogy a kormány számára egyrészről komoly presztízskérdés, hogy minél többen fogadják el a lakosság körében nem túl nagy népszerűségnek örvendő, jelentős mértékben elutasított kínai oltásokat; másrészről azt is gyanítjuk, hogy Orbán Viktornak és körének ehhez konkrét pénzügyi érdeke is fűződik. Nem véletlen, hogy egy himihumi, Szijjártó Péterhez köthető, offshore hátterű cég közbeiktatásával, illetve azon keresztül vásárolja a magyar állam a Sinopharma vakcinákat, és nem közvetlenül."

A néppárti Jobbik arra kéri Orbán Viktort és kormányát, hogy most – amikor a lakosság átoltottsága a tét – tekintsen el a biznisztől és biztosítsa a szabad vakcinaválasztást minden magyarnak! - olvasható a közleményben.