A Jobbik Országos Választmánya is visszaköveteli Jakab Péter képviselői mandátumát

A Jobbik Országos Választmánya is visszaköveteli Jakab Péter képviselői mandátumát

Mint arról korábban beszámoltunk, miután néhány napja Jakab Péter kilépett a Jobbikból, a politikus bejelentette, hogy nem adja vissza a mandátumát, hanem a független országgyűlési képviselőként folytatja politikai pályafutását.

A döntésre reagált a Jobbik is, friss sajtóközleményüket alább közöljük:

A Jobbik Országos Választmánya is visszaköveteli Jakab Péter képviselői mandátumát.

“Azt gondolom, hogy aki a Szent Koronára tett esküt nem tartja be, az a választóknak tett ígéretét sem fogja betartani, az egy hiteltelen politikus” – Jakab Péter 2018-ban még a Jobbik szóvivőjeként mondta ezt.

A Jobbik tegnap megtartott országos választmányi ülésén - ahol a szervezet tagjai az ország minden tájáról képviseltették magukat - egyhangú szavazással döntöttek arról, felszólítják Jakab Pétert, hogy a Jobbik közösségétől kapott listahelyért járó mandátumot azonnali hatállyal adja vissza annak a közösségnek, amely egykoron benne látta a reményt, hogy egy új és egyben jobboldali, konzervatív értékeket képviselő vezetője lehet a közösségünknek.

"Péter! Ez a közösség egykoron felnézett rád és követett. Mára viszont csak annyit lát belőled, hogy más hoz helyetted döntéseket, megpróbálsz különféle fortélyokkal erőforrásokat elvinni a közösségünktől és ugyanolyan esküszegő készülsz lenni, mint azok, akiket éveken át joggal kritizáltál te is emiatt".