Jobbik: Pokorni elbukott a Normafa-ügyben

A Normafa felújítási projektjét azért ellenezte a Jobbik, mert semmi részletet nem lehet tudni, a párt pedig attól fél, hogy offshore-cégek fogják kisajátítani a területet.

Mint a képviselő fogalmazott, "a szocialistákkal összekacsintó Pokorni Zoltánnal nem állnak már szóba a XII. kerület lakói: a választásra jogosultak 3/4-ét a kerületi vezetés nem tudta megszólítani a biankó felhatalmazással egyenértékű referendummal, akit pedig mégis, annak 1/5-e elutasította a terveit. Tegnap tehát csak minden negyedik választásra jogosult hegyvidéki polgár élt szavazati jogával, ami egyértelmű kudarc egy olyan polgármester számára, aki rendszeresen a párbeszéd fontosságát hangsúlyozza". 
 
A Normafa felújítási projektjét azért ellenezte a Jobbik, mert álláspontjuk szerint a kerületi vezetés lényegében egy "biankó csekket" kért a választóktól a beruházásra, semmi részletet nem lehet tudni, a párt pedig attól fél, hogy offshore-cégek fogják kisajátítani a területet.
 
A vasárnapi választáson nagyon alacsony, 27,6 százalékos volt a részvételi arány, és bár 81 százalékban győztek az igenek, a Jobbik szerint a lakossági passzivitás önmagában sokat elárul a támogatottságról. Gyöngyösi Márton közölte: ettől függetlenül tiszteletben tartják a XII. kerület polgárainak véleményét. "Bármit is tesz a kerületi vezetés a Normafával, a Jobbik a jövőben is a hegyvidéki lakosok érdekeit fogja szem előtt tartani, és minden lehetséges eszközzel megakadályozza, hogy az MSZP-vel, és Együtt-PM-mel koalícióra lépett Fidesz az elmúlt 25 év gyakorlatát folytatva off-shore befektetőknek és maganérdekeknek szolgáltassa ki páratlan természeti kincsünket".