Radikális áfacsökkentés: elindította saját konzultációját a Jobbik

Radikális áfacsökkentés: elindította saját konzultációját a Jobbik

Első kérdésük az infláció radikális csökkentésének érdekében az áfa csökkentését érinti a párt alternatív konzultációjában.

Elindult a Jobbik saját, valódinak nevezett konzultációja, és ennek első, áfacsökkentésre vonatkozó kérdését meg is osztották közösségi oldalukon.

„Felelős konzervatív pártként úgy gondoljuk, hogy a kormány hazug propagandaplakátjait helyett mi egy valódi, online és ingyenes konzultációt indítunk azokról a kérdésekről, amelyekkel Orbán és a Fidesz nem hajlandó foglalkozni - mindezt itt, közösségi média felületünkön” - ígérték még keddi beharangozójukban, amikor az alternatív konzultációs kezdeményezést egy olyan videóval jelentették be, ami a kormány szankciókat ekéző nemzeti konzultációs, bombával ábrázolt plakátjainak átragasztását mutatja be.

Videó: átragasztották a kormány bombás plakátjait az éjjel fiatal jobbikosok

A Jobbik egy videós posztot tett közzé közösségi oldalán kedden, és a képsorok alapján pedig láthatóan fiatal jobbikosok az éj leple alatt átragasztották a kormány szankciókat ekéző nemzeti konzultációs plakátjait. Ahogy az a videóban látható, az eredeti "brüsszeli szankciók" helyére a kormányzat politikájára utaló "Orbánék" szöveget ragasztották, míg a "szankciók" felirat fölé a "Fidesz" került.

Most az ellenzéki párt kifejtette:

Első kérdésünk az infláció radikális csökkentésének érdekében az áfa csökkentését érinti, mely intézkedést a Jobbik már többször javasolta az elmúlt időszakban. Javaslatunk szerint a csökkentéssel párhuzamosan egy, az árcsökkentéseket szigorúan ellenőrző hatóság felállítása is szükséges.

A Facebook-bejegyzésben olvasható kérdésük egész pontosan így szól:

„Támogatja-e azt, hogy minimum a válság idejére az alapvető élelmiszerek, az üzemanyag és más energiahordozók áfája 27 százalékról 5 százalékra csökkenjen, csökkentve ezzel a lakossági terheket?”

Nem először vetette fel a Jobbik az áfacsökkentés témáját, október első felében például azzal érveltek, hiába ugrott 20 százalék fölé az infláció, a Fidesz mégsem támogatta a nullaszázalékos áfa javaslatát. Álláspontjuk szerint ha valódi és értelmes szabadságharcot akarnak keresni, akkor az elszabaduló árak ellen itt tudnának harcolni.