Jobbik: számoltassák el a hamis vagyonnyilatkozatot tevő képviselőket!

A radikális néppárt eljárást indítana a "feledékeny" Tasó László ellen, és az államtitkári székéből is azonnal felállítaná.

Lassan már a fél Fidesz-frakcióról derül ki, hogy valótlan adatokat közöltek a vagyonnyilatkozataikban, vagy „kifelejtettek” egy-két nagy értékű ingatlant, esetleg sokmillió forintot

– jelentette ki szombati nyíradonyi sajtótájékoztatóján Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője. Emlékeztetett rá: legutóbb Tiba István fideszes országgyűlési képviselő volt olyan „feledékeny”, hogy kihagyta azt az ötmillió forintos „kölcsönt” a vagyonnyilatkozatából, amely miatt legfőbb bizalmasa, Veres Margit balmazújvárosi polgármester (2014-ben váltotta Tibát a polgármesteri székben) a vádlottak padját koptatja már hónapok óta. Most pedig Tasó Lászlóról, a kormány közlekedéspolitikai államtitkáráról szólnak a hírek, melyek szerint vagyoni helyzete nem egyezik a vagyonnyilatkozatában feltüntetettekkel. A rengeteg földtulajdonnal rendelkező Tasó – akinek a kérésére a nyíradonyi önkormányzat a földjeit belterületté minősítette át – több ingatlanát éveken át nem írta bele a vagyonnyilatkozatába. A Nyíradony környékén elterülő birtokai után kapott állami támogatásokat is hiányosan tüntette fel, több, mint hárommillió forintot kihagyott.

A Jobbik már évek óta szorgalmazza a vagyonnyilatkozat tételi rendszer szigorítását

– hívta fel a figyelmet Kulcsár Gergely. Hozzátette: a hibás vagyonnyilatkozatokat benyújtó képviselők szankcionálását célzó jobbikos javaslatukat a Fidesz pár héttel ezelőtt söpörte le az asztalról. Kulcsár szerint ez is mutatja, hogy a kormánypárti képviselők továbbra is szeretnének „a zavarosban halászni”.

A Jobbik most ismételten követeli, hogy a képviselőkkel egy háztartásban élőknek is hozzák nyilvánosságra a vagyonnyilatkozatait, ahogy a radikális néppárt képviselői ezt évről évre megteszik.

Tasó Lászlóval szemben s Jobbik vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez és felszólítják, hogy mondjon le államtitkári tisztségéről.