A Fővárosi Közgyűlés döntése segíti Habony grúz-izraeli barátjának ingatlanmutyiját?

Új szabályozás.

Ezt az ingatlant néhány hónapja Habony Árpád grúz-izraeli üzletember barátjának cége szerezte meg a BKV-tól. A szabályozás megváltoztatásával nőtt az ingatlan értéke.

Tokody Marcell, a Jobbik budapesti képviselője szerint

„Mivel ezt a módosítást nem az ingatlan értékesítésének elfogadása előtt, hanem azt követően hozta meg a Fővárosi Közgyűlés fideszes többsége, az ügy nem tekinthető másnak, mint mutyinak, ahol az ügyeskedéssel helyzetbe hozzák Habony Árpád grúz-izraeli barátját.”

Tokody példának hozza a Lágymányosi-öbölben luxus lakóparkot építő Garancsi István cégének kedvező döntést, amivel lehetővé tették, hogy 120 méteres toronyházat építsenek.

„A Jobbik elutasítja azt a gyakorlatot, amikor a politika az építési szabályok módosításával jogtalan előnyhöz juttat bizonyos szereplőket”

 - zárul a közlemény.

Habony Árpád izraeli haverjainak adnák el a Puskás Ferenc Stadion metróállomást

A legszebb Demszky-korszak köszön vissza BKV-szerződéseivel kapcsolatban. A helyzet nem sokat változott, ugyanazok a haszonélvezők, akik korábban is, a Princess pékséglánc grúz-izraeli üzemeltetői, Shabtai Michaeli és Michael Gagel. A két vállalkozó most már Habony Árpád barátai közé sorolható - derítette ki a Heti Válasz.