Az államtitkár büszkén mondott nemet arra, hogy az áfabevétel 1 százalékát SNI-s gyermekekre fordítsák

Az államtitkár büszkén mondott nemet arra, hogy az áfabevétel 1 százalékát SNI-s gyermekekre fordítsák

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke napirend előtti felszólalásában a gyermekvédelem egy speciális területére fókuszált, és az ezermilliárdos áfabevétel 1 százalékát kérte oda, ahol ahol halmozódnak a problémák. 

Mint mondta, a speciális, sajátos nevelési igényű gyermekek (SNI) és családjaik esetében a kormánytámogatások alig jelentenek segítséget. Az áfabevételek 1 százalékából azonban egy olyan rendszert lehetne működtetni, amely az alulfinanszírozott egészségügyi ellátásra, valamint az "elképesztő létszámhiánytól szenvedő" szakszolgálatokat is támogatni lehetne. Emellett konkrétan a családok számára is jutna támogatás. 

A kormány nevében Vitályos Eszter államtitkár válaszolt, és bár a papírból felolvasott mondataiban nem szerepelt az SNI-s gyermekek helyzete, azonban arra volt módja, hogy az ellenzéki együttműködést kritizálja. Annyira büszke volt a válaszára, hogy azt még a közösségi oldalán is megosztotta. 

Persze, azt már nem írta bele, hogy Z. Kárpát Dániel a sajátos nevelési igényű gyermekek részére kért a kormányzattól többletforrást, mindössze az áfabevételek egy 1 százalékát - és erre érdemben még választ sem tudott mondani, csak a központi propagandát olvasta fel.