Jobbik-Konzervatívok: A magyar kormány azonnal vonja vissza Putyin-párti "békejavaslatát"!

Jobbik-Konzervatívok: A magyar kormány azonnal vonja vissza Putyin-párti "békejavaslatát"!

A Jobbik-Konzervatívok felszólítja az Orbán-kormányt, hogy azonnal vonja vissza a háborús bűnös Putyin érdekeit védő parlamenti határozati javaslatát.

A Jobbik-Konzervatívok felszólítja az Orbán-kormányt, hogy azonnal vonja vissza a háborús bűnös Putyin érdekeit védő parlamenti határozati javaslatát - olvasható a párt szombati közleményében.

Felidézik, több hete tart "az az alantas álnemzeti színjáték", amelyben hirdetik a magyar kormány azonnali tárgyalásokat követelő álláspontját. A Konzervatívok szerint ezzel azt akarja elérni Orbán Viktor kormánya, hogy

a háborús bűnös Putyin egy asztalhoz üljön áldozatával, az ukránokkal

és az őt a Hágai Nemzetközi Bíróság elé vinni akaró Európai Unióval, illetve az Amerikai Egyesült Államokkal annak érdekében, hogy Putyin megmenekülhessen, illetve területeket szerezhessen Ukrajnából. A magyar kormány ezt az alantas és abszurd javaslatot nevezi békepárti javaslatnak - teszik hozzá.

Felszólítjuk az Orbán-kormányt, hogy egyetlen, a hazája szolgálatára felesküdött magyar - kormánypárti vagy ellenzéki - országgyűlési képviselőt se hozzon olyan lehetetlen helyzetbe, hogy ezt az álláspontját határozati javaslatként a magyar országgyűlésben el akarja fogadtatni. Azonnal vonja vissza ezirányú szándékát! Moszkva-barát magyar kormány helyett az Európai Unió mellett elkötelezett jóléti politikát követelünk. Normális Magyarországot, nem idegen érdekeket szolgáló, az embereket elszegényítő kormányzást. Nem hagyjuk kivezetni hazánkat az európai közösségből!

- fogalmazott a Jobbik-Konzervatívok.